sluiten

Opening pop-up restaurant Huis van Damascus

Falafel, couscous, het Wilhelmus gespeeld door een Syrische trompettist, traditionele Syrische muziek op gitaar en gemixt door een dj, een volle dansvloer en glunderende gezichten: in een notendop de opening van het tijdelijke pop-up restaurant ‘Huis van Damascus’ in Oss.

Hartverwarmend

‘Wat een geweldige start! De helft van de 1700 tafels die we de komende 7 weken beschikbaar hebben, zijn gewoon al gereserveerd’, vertelt initiatiefnemer Angélo Schuurmans van stichting Thuis in Oss vol trots bij de opening. In zijn openingswoordje benadrukt hij vooral hoe trots hij is op alle mensen die vrijwillig meewerken aan dit project. En hoe mooi het is dat Ossenaren en ‘nieuwe Ossenaren’ elkaar op deze manier leren kennen; door gezellig samen te eten én te werken. ‘Hartverwarmend!’

En inderdaad, eten (en muziek) blijkt deze middag erg verbindend te werken, gezien de vele lachende gezichten, dansende mensen en de enorme hoeveelheid knuffels en schouderklopjes die er uitgedeeld worden.

Over ‘Huis van Damascus’

Het pop-up restaurant is een initiatief van stichting Thuis in Oss, opvolger van Oss Verwelkomt Vluchtelingen. De koks zijn uit Syrië gevluchte statushouders die in Oss en omgeving wonen. Zij worden geholpen door een flink aantal vrijwilligers en andere nieuwe Ossenaren. Ook de gemeente Oss, ROC de Leijgraaf en Syrische winkel Judi Food in Oss dragen hun steentje bij aan het restaurant. De naam Huis van Damascus is gekozen door de koks zelf.

Openingstijden & reserveren

Je vind ‘Huis van Damascus’ in het voormalige restaurant van Groene Engel. Het tijdelijke restaurant is geopend tot 15 april 2018, van woensdag tot en met zondag, van 17 tot 22 uur. En wil je komen eten, dan moet je dus snel zijn, want de helft van de plekken zijn al gereserveerd. Je kunt reserveren via www.thuisinoss.com

Alvast een woordje Syrisch leren?

hallo = marhaba

mijn naam is = ana ismi

eet smakelijk = sagha

heel lekker = ktir tayeb

bedankt = shoekran

tot ziens = naltaqi