sluiten

Opening Verwonderhuis op kinderboerderij De Elzenhoek

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een nieuwe educatieve ruimte op De Elzenhoek: het Verwonderhuis! In dit bijzondere “huis” is van alles te zien en te horen over de bijzondere dierenwereld. Gisteren opende wethouder Van der Schoot de deuren van het Verwonderhuis officieel.

 

Van poep in de badkamer tot liefde in de slaapkamer

Het Verwonderhuis is een educatieve ruimte die omgebouwd is tot huis. Jong en oud ontdekt hier allerlei leuke wetenswaardigheden over de bijzondere dierenwereld. Spelenderwijs leren zij van alles over thema’s als poep, afval, voeding, gedrag, vachten en liefde in het dierenrijk.

Zo ontdek je in de woonkamer allerlei leuke weetjes over de afvalopruimers van het dierenrijk, in de keuken over hoe en wat dieren eten, in de badkamer over poep en badderen en in de slaapkamer over het liefdesleven van de dieren en waar dieren slapen. Bezoekers gaan op ontdekkingstocht door laadjes open te trekken, de telefoon op te nemen, pannen te openen, de wc-bril omhoog te doen en nog veel meer.

Ontwikkeld door De Elzenhoek

Het Verwonderhuis is voor het grootste gedeelte zelf ontwikkeld door de medewerkers van De Elzenhoek. De Elzenhoek wilde graag een ruimte waar bezoekers ook tijdens koudere en nattere dagen naar binnen kunnen gaan om van alles te leren over het wonderlijke dierenrijk. Volgens de filosofie van De Elzenhoek onthouden kinderen (en hun ouders en grootouders) dingen beter als ze spelenderwijs leren. Alles in het Verwonderhuis is daarom op die manier opgezet. Zo laat De Elzenhoek zien hoe bijzonder de natuur is en dat we daar met zijn allen erg zuinig op moeten zijn.