sluiten

Oss is weer de Meest Inspirerende Global Goals Gemeente van Nederland!

Gemeente Oss is 19 januari 2018, in Den Haag, weer gekozen als ‘Meest Inspirerende Global Goals Gemeente’. De jury prees vooral de samenwerking van de gemeente met het vrijwilligersplatform, inwoners, organisaties en bedrijven. Ook roemde zij de vernieuwende aanpak van Oss, de manier waarop we de Global Goals bekend maken en de voortreffelijke ambassadeursrol van burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans.

Burgemeester Buijs-Glaudemans is blij met de prijs: ‘De Global Goals zijn niet meer weg te denken uit Oss. Het gaat niet over praten over doelen die veilig ver weg zijn, het gaat erom hier en nu te handelen in overeenstemming met een duurzame wereld. Ook wij zijn aan het leren, maar de prijs laat zien, dat we op een goede weg zijn.’

16 juni: OSS4GLOBALGOALS

Dit jaar viert Oss het 10 jarig bestaan van het Platform Global Goals Oss met OSS4GLOBALGOALS: een bruisend event op zaterdag 16 juni in het centrum in Oss. Overheid, onderwijs, organisaties en ondernemers geven dan op een leuke en interactieve manier invulling aan de 17 Global Goals. Iedereen is van harte welkom!

Vorig jaar samen met Utrecht

VNG International kiest ieder jaar de ‘Meest Inspirerende Global Goals Gemeente’ van Nederland. In 2017 behaalde de gemeente Oss samen met de gemeente Utrecht al de eerste plaats. Dit jaar hebben we in Den Haag onze titel verdedigd. De gemeente Oss diende samen met het Platform Global Goals Oss een mooi overzicht in van duurzame en eerlijke activiteiten in 2017 en de plannen voor 2018.

Global Goals

De Global Goals zijn 17 doelen die gelden voor alle landen en voor alle mensen. Het eerste en belangrijkste doel is het beëindigen van extreme armoede. Verder zijn er doelen over gezondheid, onderwijs en schoon drinkwater, maar ook doelen over duurzame energie, minder ongelijkheid en het aanpakken van klimaatverandering.

Volg ons op de website van het Platform Global Goals Oss www.globalgoalsoss.nl en de Facebook pagina