sluiten

Gouden Oogappel voor Els Mulders

Els Mulders ontving deze week een Gouden Oogappel. Wethouder Thijs van Kessel reikte deze onderscheiding aan haar uit.

Inzet bij Ruwaard

Els Mulders is een zeer veelzijdige vrijwilliger bij verschillende verenigingen en organisaties in de wijk Ruwaard. Als geboren en getogen Ossenaar ligt de Ruwaard haar heel na aan het hart. Er is maar weinig wat aan haar aandacht ontsnapt. Ze zet zich al tientallen jaren met ziel en zaligheid in voor ‘haar’ wijk.

Zo is Els al zo’n 15 jaar bestuurslid bij de Wijkraad Ruwaard. Eerst als secretaris en later als zeer nauwgezet penningmeester. Binnen de wijkraad staat Els haar mannetje. Na al die jaren weet ze waar ze wat er speelt onder de inwoners, kent de wijk op haar duimpje en brengt vaak nieuwe onderwerpen op tafel voor een nog betere en mooiere Ruwaard.

De Elzenhoek

Daarnaast is Els ook vrijwilliger bij Kinderboerderij De Elzenhoek. Naast de normale werkzaamheden op de kinderboerderij is Els ook nauw betrokken geweest bij de nieuwbouw van het NME centrum bij de kinderboerderij. Sinds de opening van de nieuwe Elzenhoek in 2012 is het bezoekersaantal enorm gestegen en genieten jaarlijks zo’n 150.000 bezoekers van de dieren, de natuurspeeltuin, de natuurlessen en het gezellige parkplein.

Midzomerfestijn

Ook het jaarlijkse Midzomerfestijn in de Ruwaard kan rekenen op de inzet van Els. Al sinds de oprichting elf jaar geleden is zij voorzitter van dit zeer succesvolle evenement. Het trekt jaarlijks duizenden bewoners van de Ruwaard naar het Elzeneindpark. Samen met een geweldig team van vrijwilligers organiseert ze dit evenement voor jong en oud, voor alle achtergronden en culturen, om samen te komen, de clubs in de wijk (nog) beter te leren kennen en elkaar te ontmoeten.

Iedereen kan altijd op Els rekenen

Els heeft naast haar baan en gezin altijd tijd om zich in te zetten voor de Ruwaard. Els is een vrijwilliger met een zeer hoge inzet. Iedereen kan altijd op Els rekenen; ze maakt af waar ze aan begint. Vrijwilliger is bij haar nooit vrijblijvend. Een Gouden Oogappel voor Els is dan ook meer dan verdiend!