sluiten

Gouden Oogappel voor Annie van Bakel

Annie van Bakel uit Oss ontving gisteren een Gouden Oogappel. Wethouder Thijs van Kessel reikte deze onderscheiding aan haar uit.

“Dan word je toch overvallen. Ik doe het werk met veel liefde en plezier! Ik wil alle andere vrijwilligers bedanken voor de hulp en ondersteuning, zij zijn erg belangrijk geweest voor mij”

Stichting Aktie Kidz-Taz

Annie van Bakel is vrijwilliger bij Stichting Aktie Kidz-Taz. Door haar inzet en gedrevenheid kunnen zo’n 200 kinderen, die opgroeien in een gezin met weinig financiële middelen, een paar keer per jaar genieten van een leuke activiteit. Het motto van Annie is: alle kinderen mogen meedoen! Ze organiseert knutselmiddagen, sinterklaasvieringen, filmuitjes en nog veel meer. De kinderen staan bij Annie altijd op de eerste plaats.

Voor deze activiteiten is geld nodig. Ook daar zorgt Annie voor. Ze is het hele jaar actief met het vinden van sponsoren. Zo regelt ze dat organisaties gratis hun gebouwen beschikbaar stellen voor de activiteiten van Kidz-Taz, zoals bij zorgcentrum Sterrebos. Supermarkten in Oss weet ze te vinden voor drankjes en versnaperingen. Sinterklaas en Zwarte Piet weet ze elk jaar belangeloos te strikken voor de sinterklaasvieringen. Om extra geld in te zamelen organiseert Annie ook jaarlijks een bingo avond en schrijft ze fondsen aan.

Ook maakt ze altijd de uitnodigingen voor de activiteiten en zorgt voor alle juiste informatie op de facebookpagina van Aktie Kidz-Taz.

Glunderende gezichten

Het vooruitzicht van de glunderende gezichten van de kinderen is de drijfveer van Annie. Ze geniet wanneer er weer een activiteit geslaagd is en de kinderen volop hebben genoten.

Dat Annie het hele jaar door werkt aan de activiteiten voor Aktie Kidz-Taz is extra bijzonder vanwege een lichamelijke beperking en haar afhankelijkheid van een brommobiel. Het is overduidelijk, een Gouden Oogappel voor Annie is meer dan verdiend!