sluiten

Nel Eijkelboom Vrijwilliger van het Jaar 2018

Het comité Vrijwilliger van het Jaar heeft Nel Eijkelboom gekozen tot Vrijwilliger van het Jaar 2018. Ze ontving deze prijs tijdens de jaarlijkse bedankavond voor vrijwilligers uit de gemeente Oss in theater De Lievekamp. Wethouder Van Kessel en goochelaar Hans Kazàn reikten de prijs uit.

Nel Eijkelboom over haar inzet als vrijwilliger: “Ik krijg er meer voor terug dan ik geef”

Vrijwilliger bij veel organisaties

Nel Eijkelboom is een vrijwilliger met oog en luisterend oor voor veel mensen. Ze organiseert, helpt, verzorgt en staat klaar waar ze kan. Ruim een kwart eeuw is ze vrijwilliger bij het Rode Kruis Oss. Ook is Nel instructeur en examinator EHBO voor het basisonderwijs. Bij hospice De Oase is Nel Eijkelboom al tien jaar een trouwe vrijwilliger waar ze, naast het werk aan het bed, ook sponsoractiviteiten organiseert en weekendcoördinator is. Personeelsvereniging UVG kent Nel al 25 jaar als actieve vrijwilliger. En of dat nog niet genoeg is, gaat Nel iedere week boodschappen doen met haar slechtziende vriendin Noortje.

Oogappels

Zoals elk jaar zijn ook in 2018 zes personen onderscheiden met de Gouden Oogappel. Deze onderscheiding is uitgereikt aan vrijwilligers in de gemeente Oss, die op een bijzondere manier opvallen. Uit deze oogappels koos het comité Vrijwilliger van het Jaar Nel Eijkelboom als ‘Vrijwilliger van 2018’. De andere oogappels van 2018 zijn:

  • Marianne Dreese, vrijwilliger bij verschillende organisaties en evenementen in Berghem
  • Yvonne Langens, vrijwilliger bij de Voedselbank Oss
  • Petra van Erp, vrijwilliger bij verschillende organisaties in Geffen
  • Annie van Bakel, vrijwilliger bij Kidz Tazz