sluiten

Gouden Oogappel voor Petra van Erp

Petra van Erp uit Geffen kreeg gisteren een Gouden Oogappel. Deze Onderscheiding kreeg ze van Kees van Geffen.

“Ik hou van organiseren en dat doe ik niet alleen. Ik sta hier met allemaal vrijwilligers. Zonder hen heb ik niets te organiseren!”

Toneel, muziek, carnaval en kerk

Al ruim 20 jaar is Petra van Erp vrijwilliger bij toneelvereniging Geffes Volk als regieassistent, productieleider en grimeur. Niet alleen Geffes Volk, maar ook andere clubs kunnen op haar rekenen. Zo is Petra een van de organisatoren van de Geffense pronkzitting Recht vur zunne Roap en van uitvoeringen van muziekvereniging WIK. Ze steekt haar handen uit de mouwen voor de parochie Heilige Maria Magdalena bij het jaarlijkse kerstconcert én om geld in te zamelen voor behoud van de kerktoren. Ook bij openluchttheater Hoessenbosch uit Berghem is Petra vrijwilliger en organiseert er ‘Bands in het Bos’ en de Buitenbios. Verder gaat Petra elk jaar als vrijwilliger mee met een vakantiereis voor mensen met een beperking.

Deze indrukwekkende lijst maakt overduidelijk: een Gouden Oogappel  is meer dan verdiend!

Wat is een Gouden Oogappel

Ieder jaar krijgen zes inwoners uit de gemeente Oss een Gouden Oogappel. Zij krijgen deze onderscheiding voor het vele vrijwilligerswerk dat zij doen. De oogappel is een gouden speld in de vorm van een appel met een diamantje. Bij de Gouden Oogappel hoort een oorkonde en een waardebon van 250 euro. De zes inwoners die een Gouden Oogappel krijgen, zijn ook kandidaat voor de titel ‘Vrijwilliger van het Jaar’.

Iemand voordragen

Ken jij ook zo’n super-vrijwilliger die een oogappel verdient? Je kan die persoon dan voordragen. Ga voor meer informatie en het voordragen naar www.oss.nl/oogappel