sluiten

Bij ons in de Kerkstraat: Mencave Women

Het centrum van Oss heeft prachtige, gezellige straatjes. De Kerkstraat is er één van. In de Kerkstraat zitten enthousiaste ondernemers. Veel daarvan zijn relatief nieuw in de straat. Zij stellen zich in deze serie voor. Deze keer: Mencave Women! Volg de hele serie op de website van Dat is Oss!

Nieuw in de Kerkstraat

Nieuw in de Kerkstraat is kledingzaak Mencave Women! Eigenaresse Jelske Jak verhuisde met haar kledingwinkel van de Molenstraat naar de Kerkstraat. Na een drukke verhuisperiode is ze nu alweer een tijdje bezig in de Kerkstraat.

Mannen én vrouwen

Op de oude locatie in de Molenstraat heette de winkel nog Mencave. Maar Jelske besloot om de winkelformule aan te passen. Ze merkte dat de vraag naar vrouwenkleding groeide. Zo ontstond de nieuwe naam voor de winkel: Mencave Women. Met naast herenkleding ook een mooi assortiment aan vrouwenkleding.

Mencave is een conceptstore. Dat is een winkel waarin de inrichting en het assortiment van de winkel zijn afgestemd op een centraal thema of een bepaalde levensstijl. En Jelske verkoopt meer dan alleen kleding. Zo verkoopt Jelske nu ook zonnebrillen en horloges. Zelfs het interieur in de winkel is te koop, waaronder kastjes, planten en schilderijen.

Samenwerken in de Kerkstraat

Het interieur van de winkel komt van Misceaup, een andere zaak in de Kerkstraat. Bij Mencave is er ook een hoek in de zaak waar spullen van Miscaeup te koop zijn. Een mooie samenwerking dus tussen de buren in de straat. Samenwerken gebeurt meer. Afgelopen zomer was er nog een groot feest in de straat. Daar vierden een aantal zaken hun opening en/of jubileum. ‘Dat was echt een succes, het was enorm druk’, vertelt Jelske enthousiast. Ze kijkt enorm uit naar het nieuwe seizoen en de toekomst van Mencave!