sluiten

Eritrees pop-up restaurant ‘Huis van Asmara’ opent haar deuren in Osse centrum

Op 7 februari opent het ‘Huis van Asmara’: een Eritrees pop-up restaurant in ‘t Hof in de Houtstraat in Oss. De keuken wordt gerund door twee vrouwelijke koks die uit Eritrea zijn gevlucht en sinds enige tijd in gemeente Oss wonen. Koks Luwam Tesfay en Tsega Fsahation uit Oss verzorgen een culinaire reis door Eritrea in de vorm van een driegangen-menu van traditionele Eritrese gerechten uit verschillende streken van het land. Het restaurant zal in eerste instantie 3 weken geopend zijn van donderdag tot en met zondag.  

Over het restaurant

Het pop-up restaurant is een initiatief van de Stichting Thuis in Oss en is tot stand gekomen in samenwerking met lunchroom ‘t Hof in de Houtstraat in het Osse centrum. Angelo Schuurmans (oprichter van Thuis in Oss): “Zoals we bij het Huis van Damascus hebben gezien is Oss erg nieuwsgierig naar de keuken van onze nieuwe Ossenaren. We verwachten dan ook dat er ook veel mensen willen komen genieten van de Eritrese keuken. Het Huis van Asmara is wel wat kleinschaliger van opzet dan Huis van Damascus, dus het is verstandig om tijdig te reserveren.”

Reserveren kan vanaf maandag 7 januari via www.thuisinoss.com

Over stichting Thuis in Oss

Het grootste deel van de statushouders die zich de afgelopen jaren in Oss hebben gevestigd is afkomstig uit Syrië (58%). De berichtgeving in de media richtte zich dan ook vooral op hen. Maar een tweede grote groep statushouders in Oss is afkomstig uit Eritrea (20%). “Thuis in Oss vindt het belangrijk om ook deze mensen te ondersteunen bij het vinden van hun weg in de Nederlandse samenleving,” legt Schuurmans uit.

Stichting Thuis in Oss zoekt voortdurend naar manieren om nieuwe Ossenaren zich thuis te laten voelen in Oss. De projecten van thuis in Oss richten zich dan ook op ontmoeting, educatie, maatschappelijke participatie, beeldvorming en voorlichting. Schuurmans: “Integratie komt van twee kanten. Alleen door open te staan voor elkaar kunnen we samen groeien. Een Eritrees pop-up restaurant is een perfecte manier om elkaar en elkaars cultuur en gebruiken beter te leren kennen.”

Foto: Luwam en Tsega koken een Eritrese maaltijd bij ‘t Hof in de Houtstraat.