sluiten

TOP Oss verdient alle steun in uniek seizoen

Na 9 jaar FC Oss begon TOP Oss dit jaar ‘gewoon’ weer als TOP aan het voetbalseizoen. In het uitspreken van verwachtingen bleef de club zoals altijd bescheiden. Het past bij de rol die TOP doorgaans speelt in de competitie. Maar dit jaar is anders. TOP verbaast vriend en vijand en draait brutaal bovenin mee. Om deze tot nu toe unieke serie zo lang mogelijk door te zetten, verdient TOP alle steun.

Unieke serie

Het ‘van wedstrijd tot wedstrijd’ bekijken is geliefde term in de voetballerij om verwachtingen te temperen. Niet te hard van stapel lopen, iedere week hard werken en dan maar zien waar het eindigt. Het is in Oss niet anders. Maar wie simpelweg naar de feiten kijkt ziet dat TOP aan het beste seizoen ooit bezig is. Na 15 speelrondes staat TOP op de 1e plek in de periodestand en 4e in de competitie, op slechts 5 punten van de koploper. De aanhang hunkert naar succes. En dat lijkt dit seizoen mogelijk.

Weerspiegeling van Oss

Naast de plaats op de ranglijst vallen twee zeges in het bijzonder op. TOP zette FC Twente in eigen huis te kijk door voor het oog van 25.000 toeschouwers met 1-2 te winnen. Later dit seizoen werd NEC in Nijmegen met 1-5 vernederd. Al snel kreeg TOP de titel ‘reuzendoder’ en ontstond er veel media aandacht rond het elftal. Dat leek TOP weinig te doen, want de resultaten bleven komen. TOP is een hardwerkende ploeg met geloof in eigen kunnen dat zich op karakter naar resultaten knokt. In die zin weerspiegelt het elftal de stad Oss op een mooie manier.

TOP verdient alle steun

De voetballerij lijkt soms op een wereld waarin al veel bepaald is. Clubs met het meeste geld vechten onderling uit wie wint. Maar heel af en toe gebeurt er nog iets onverwachts. Dan meldt er een ‘kleinduimpje’ zich brutaal tussen de grote jongens. En dan komen er in de sport wel eens krachten los die leiden tot grote prestaties. Na 15 speelrondes is er weinig reden om je af te vragen waarom zoiets dit jaar in Oss niet kan. In die strijd verdient TOP alle steun. Te beginnen aanstaande vrijdag, op een kolkende Adelaarshorst in Deventer.

Op de website van TOP Oss zijn kaartjes te koop om de ploeg te steunen in Deventer!

 

Door: Thijs Nepveu