sluiten

Internationaal ondernemen in Oss: Ivan Vos (REV’IT! Sport International)

De plek die Ivan Vos op zijn eerste internationale beurs toebedeeld kreeg, was op zijn zachtst gezegd niet ideaal. Half weggestopt onder een trap mocht hij zijn motorkleding aan de internationale motorwereld tonen. Toch lukte het: REV’IT! groeide uit tot een mondiale marktbepaler met afzet in meer dan 70 landen.

‘We geven de wereld kleur’

“Ik herinner me die beurs nog goed”, vertelt Ivan Vos met een glimlach. “Het was in 1997, op de IFMA in Keulen, één van de twee grote Europese motorbeurzen. Het was echt pionieren. REV’IT! was totaal onbekend in de markt, we moesten ons nog helemaal bewijzen.”

Toch wist Ivan vanaf het eerste moment dat het internationale speelveld zijn terrein zou worden. “Móest worden. Nederland heeft simpelweg een te kleine markt. Als je een goed, volwaardig en ambitieus merk wilt neerzetten, moet je internationaliseren. Daar heb ik vanaf het begin op ingestoken.”

Eerste importeur
De eerste importeur die het in REV’IT! zag zitten, was een Spanjaard. Daarna volgden er steeds meer. Het merk en de collectie werden aantrekkelijker, en steeds meer importeurs toonden interesse. “Die Spaanse importeur trouwens, is bijna 20 jaar lang een van onze partners geweest.”

Sinds enkele jaren werkt REV’IT! niet meer met importeurs. In plaats daarvan levert het Osse bedrijf rechtstreeks aan dealers. “Daardoor kunnen we onze boodschap overal op dezelfde manier verkondigen. Bovendien hebben we een betere prijspositionering en een betere prijs-kwaliteitverhouding.”

Lees het hele interview op www.oss.nl/bedrijven