sluiten

Internationaal ondernemen in Oss: Linda Elberse (Fysicon)

Pas 31 is ze, en nu al CEO van een internationaal bedrijf: Linda Elberse. In april 2017 nam ze het stokje over van haar vader Bert, de oprichter van Fysicon. Met de wisseling van de wacht is de focus nog meer gericht op een internationale doorbraak. En die is dichterbij dan we denken.

‘Fysicon gaat internationaal grote stappen zetten’

Fysicon ontwikkelt innovatieve hardware en medische applicaties, vooral voor ziekenhuizen. De meeste producten zijn gericht op cardiologie: de behandeling van problemen met het hart.

“De meeste mensen kennen onze producten niet”, vertelt Linda. “Niet gek ook, want in feite kom je ze pas tegen als je in een ziekenhuisbed ligt. Dan heb je wel wat anders aan je hoofd.”

Overname: trots!

Ze kijkt met een groot gevoel van trots terug op 14 april 2017. “Mijn vader vertelde de medewerkers dat het tijd was voor een nieuw gezicht.”

“Ik werkte toen trouwens al bij Fysicon. Officieel ben ik in 2011 in dienst gekomen. Destijds als bedrijfsjurist, maar het commerciële trok me meer en meer. Ik wil heel graag aan de buitenwereld laten zien dat we niet alleen mooie producten ontwikkelen, maar vooral oplossingen voor een efficiëntere gezondheidszorg.”

Uniek product

Als business unit manager stortte Linda zich aanvankelijk op de lancering van een nieuw product: DataLinQ. Dit is een oplossing die data van pacemakers exporteert en rechtstreeks koppelt aan het Elektronisch Patiënten Dossier (EDP).

“Een uniek product, zeker als je bedenkt dat we de software én hardware in eigen huis ontwikkelen. DataLinQ heeft een grote toekomst. Cardiologen en pacemakerstechnici beschikken in een handomdraai over meetgegevens die ze zowel in het ziekenhuis, als ook via thuismonitoring verkrijgen.”

Lees het hele artikel op www.oss.nl/bedrijven