sluiten

Internationaal ondernemen in Oss: Jorg Zwaans (Begra Magazijninrichting)

Wat kan er veel gebeuren in anderhalf decennium! Van een driekoppige handelsonderneming in 2002 is Begra Magazijninrichting in vijftien jaar tijd uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf met 55 werknemers. En de horizon is nog niet in zicht.

‘Vol ambitie de grens over’

Samen met zijn vader en buurman richtte Jorg Zwaans in 2002 Begra op. De handelsonderneming in magazijninrichting bleek al snel aan een prangende klantvraag te voldoen.

“We verworven exclusieve dealer- en importeurschappen voor enkele grote productgroepen. Toch was dat niet genoeg. Er waren namelijk te veel producten die niet voldeden aan onze kwaliteitseisen. Die zijn we zelf gaan produceren, samen met een zusterbedrijf.”

Productie opgeschroefd

Die eigenwijze zet bleek al snel succesvol. Doordat Begra na verloop van tijd beschikte over een compleet machinepark met onder andere een lasrobot, een lasersnijmachine, kantbanken en een in eigen beheer ontwikkelde ponsmachine, werd de productie stevig opgeschroefd.
“We zijn aanverwante artikelen gaan produceren. Veel accessoires, maar ook complete producten, zoals entresolvloeren. Op die manier kregen we ons assortiment compleet en konden we de kwaliteit over de hele linie verhogen.”

De grens over

Hoewel internationaal ondernemen nooit een primair doel was, kwam het er wél van. Via zusterbedrijven en nieuw opgerichte dochterbedrijven ging Begra al snel de grens over.

“Ons eerste buitenlandse project was voor een relatie die vestigingen had in diverse Europese landen: België, Engeland, Roemenië, Moldavië, Polen, noem maar op. We hebben in al die landen de magazijnen ingericht. En van het een kwam het ander.”

Lees het hele interview op www.oss.nl/bedrijven