sluiten

‘Samen werken, dat maakt vrijwilligers werk juist zo leuk.’

Woensdag 15 maart 2018 ontving Nel Eijkelboom een Gouden Oogappel voor al haar vrijwilligerswerk. Ze kreeg de onderscheiding van Wethouder Johan van de Schoot in het Rode Kruisgebouw in Oss.

‘Ik wist er echt niets van!’ vertelt Nel Eijkelboom verrast. ‘En dat is heel bijzonder, want in onze familie apps en groepsapps delen we altijd alles!’

Een luisterend oor voor veel mensen

Nel Eijkelboom is een vrijwilligster met oog en luisterend oor voor veel mensen. Ze organiseert, helpt, verzorgt en staat klaar waar ze kan. Ruim een kwart eeuw is ze vrijwilliger bij het Rode Kruis Oss. Ook is Nel instructeur en examinator EHBO voor het basisonderwijs. Bij hospice De Oase is ze al tien jaar een trouwe vrijwilliger. Ze is daar onder andere organisator van sponsoractiviteiten en weekend coördinator. Personeelsvereniging UVG kent Nel al 25 jaar als actieve vrijwilliger. En of dat nog niet genoeg is, gaat Nel iedere week boodschappen doen met haar slechtziende vriendin Noortje.

‘Ik doe het niet alleen, ik doe het met heel veel mensen samen en dat maakt vrijwilligerswerk juist zo leuk.’

Gouden Oogappel

De onderscheiding is een gouden speld in de vorm van een appel, uitgevoerd in geel- en witgoud. Linksboven is de vorm van een oog uitgesneden met daarin een 0.03 karaat witte diamant. De uitreiking van de Oogappel gaat vergezeld van een oorkonde, een cheque van € 250 en feestelijke taart.

Voordragen vrijwilligers

Vrijwilligers in de gemeente Oss die zich op een bijzondere manier inzetten, onderscheidt de gemeente met een Gouden Oogappel. Per jaar zijn er zes Oogappels. Kent u iemand die een Oogappel verdient? Vul dan het aanmeldformulier in (zo uitgebreid mogelijk) op de website. Het comité ‘Vrijwilliger van het jaar’ beoordeelt de aanvraag.