sluiten

Osse innovatieve bedrijven: Esmyer

Een binnenhuisarchitect met een eigen interieurstudio in hartje Oss: dat klinkt in eerste instantie niet als een logische combinatie. Voor Sjack Esmyer is deze creatieve ‘move’ echter dé manier om invulling te geven aan zijn designmissie: een zo breed mogelijk publiek verblijden met goed doordachte ontwerpen.

Op zijn website schrijft Sjack Esmyer dat hij als binnenhuisarchitect een kick krijgt van het ontdekken van nieuw design. Maar wat is ‘design’ nou eigenlijk?

Esmyer: “Helaas is het een wat troebel begrip. Veel mensen zien design ten onrechte vooral als peperduur en exclusief. Zelf zie ik design vooral als een benaming voor een goed doordacht ontwerp. Wanneer je díe definitie namelijk gebruikt, is design ineens iets heel anders dan de gebruikelijke associaties die mensen hebben.”

Een goed doordacht ontwerp dus. Misschien dat je dan al snel aan een mooie lamp of een gestyled interieur denkt, maar volgens Esmyer kunnen het even goed bescheiden, kleine producten zijn.

“Design is meer dan ‘de naam waarvoor je betaalt’. Neem bijvoorbeeld de bekende Eames-kuipstoelen: tegenwoordig veel (en vaak slecht) gekopieerd, maar in de jaren ’40 ontworpen naar de vorm van het menselijk lichaam. De allereerste industrieel-geproduceerde kunststofstoelen in de geschiedenis van de meubelproductie: fraai vormgegeven en slim geproduceerd, maar bovenal een creatief concept dat ineens betaalbaar werd voor iedereen. Een voorbeeld dat perfect past bij mijn designdefinitie.”

“Met een interieurstudio in het centrum kan ik een breed publiek met design verrassen”

Lees het hele artikel op de website van gemeente Oss