sluiten

Indrukwekkend CV van The Organizing Connection uit Oss blijft groeien

Het WK Handboogschieten is het grootste sportevenement van dit jaar in ons land. 1000 sporters uit 80 verschillende landen zijn naar Brabant gekomen. De organisatie van dit mega- evenement is in handen van een bedrijf uit Oss: The Organizing Connection.

Nieuw evenement op een indrukwekkend CV

Nieuw is het organiseren van grote sportevenementen niet voor The Organizing Connection. Wel is dit WK nieuw op hun indrukwekkende CV. Van het WK BMX in Ahoy, tot de Curaçao Tennis Legends, Red Bull Kop over Kop en verschillende WK’s Veldrijden. Het is slechts een kleine opsomming van de door het Osse bedrijf georganiseerde evenementen.

Bijzonder evenement

Toch is het WK Handboogschieten bijzonder. Voor het eerst doen er valide en invalide sporters tegelijk mee aan het WK. En het evenement duurt ruim twee weken, van 1 tot 16 juni. Mét Nederlandse kanshebbers. ‘Nederland staat hoog op de wereldranking, maar vooral in Aziatische landen is deze sport groot. In Zuid- Korea zijn we zelfs live op tv. De sport zit in de lift, de ledenaantallen stijgen. En dat is tegen de verhoudingen in als je het vergelijkt met andere sportbonden’, aldus Eric Kersten, toernooidirecteur en directeur van The Organizing Connection tegenover de camera van de NOS.

Op TV kijken er wereldwijd zo’n 20 miljoen naar dit WK. En er worden 40.000 bezoekers verwacht tijdens het evenement. De finale is op de Bossche parade, met op de achtergrond de Sint Jan. Een megaklus, die zonder het Osse bedrijf niet gelukt was. Een prachtig succes!

 

Door: Thijs Nepveu