sluiten

‘Oss is mijn stad’

Bekende Ossenaren, dat zijn Maria Dobbelsteen (rechts) en Bianca Hoegée.  Door hun werk en hun liefde voor het centrum van Oss, zijn ze hier vaak te vinden. Op het terras, in de winkelstraten of bij werkplaats Stadshart Oss.

Maria werkt bij Initiatief Stadspas Oss en daarnaast helpt ze veel mee met de evenementen in het centrum. ‘Ik heb daar heel veel plezier van, vooral van het helpen bij evenementen’. Bianca is evenementen coördinator in het centrum van Oss. ‘Elke dag is bij mij anders. Al ziet mijn agenda iedere dag er hetzelfde uit, er gebeurt altijd wel iets onverwachts.’

Oss zit in het hart

Op de vraag waarom Oss zo bijzonder is, antwoordt Maria al meteen: ‘Oss is mijn stad, het is een hele makkelijke en gezellige stad. Als je veel in de stad doet of veel met de stad te maken hebt, dan ken je veel mensen. Het is er heel gemoedelijk’. Bianca komt niet uit Oss, maar Oss heeft wel haar hart gestolen. ‘Ik ben in 1999 in Oss komen wonen en ik wil er nooit meer weg. Oss zit echt in mijn hart.’

Bianca heeft veel mooie momenten beleefd aan de Halloweenweek. ‘Heel Oss kleurde oranje door de pompoenen en het leuke was dat iedereen meedeed: ondernemers, ouders en kinderen.

Maria heeft niet altijd bij Stadspas gewerkt: ‘In mijn vorige baan heb ik mensen geholpen om weer in de maatschappij te komen. Bijvoorbeeld door ze te helpen aan een baan of een huisje. Dat heb ik 29 jaar gedaan. Ik zei altijd tegen de mensen: ik fiets en jij springt achterop, over 3 maanden fiets jij en spring ik achterop en over 3 maanden fiets je alleen. Dit is echt het mooiste wat ik ooit met mijn werk heb mogen doen.

‘Het is er heel gemoedelijk’

Kerstactiviteiten

Voor de kerstperiode staan er nog veel activiteiten op het programma. Bianca is enthousiast over wat er allemaal te doen is: ‘Van 10 tot en met 24 december is er van alles te doen. Er is bijvoorbeeld de Santa Run op 17 december, waarbij we met 300 santa’s een mannequin challenge willen uitvoeren. En op 18 december kunnen kinderen kersttasjes versieren en bij alle deelnemende ondernemers laten vullen.’ Voor meer informatie en andere activiteiten: www.centrummanagementoss.nl

Wens voor 2017

‘Wat ik iedereen in 2017 toewens is gezondheid en veel liefde.’ Bianca is het daarmee eens en vult aan: ‘Ik wens iedereen ook veel gezelligheid en ik hoop dat de mensen dat in onze stad gaan terugvinden.’