sluiten

Oss is weer Fairtrade Gemeente

Oss is opnieuw Fairtrade Gemeente! Daarom was er op woensdag 2 november een Fairtrade-ontbijt waarbij lokale deelnemers en vrijwilligers aanwezig waren. Burgemeester Buijs-Glaudemans ontving deze ochtend het juryrapport van Jochum Veerman, Policy, Campaigns & Communications Manager van Max Havelaar.

Mooie samenwerkingen

‘Wat een positieve energie komt er uit Oss. Complimenten van de jury hoe in Oss aan de campagne gestalte wordt gegeven: leuke activiteiten, mooi samenwerkingen, een breed samengesteld kernteam, een betrokken burgemeester en jullie kijken ook nog eens verder dan de eigen gemeente- en zelfs landgrenzen. Een ware ambassadeur voor de campagne en een voorbeeld voor kernteams in het land. Samen maken wij ‘Heel Nederland fairtrade’. De jury feliciteert de inwoners, lokale deelnemers, kernteam, vrijwilligers en de burgemeester met de verlenging van de titel Fairtade Gemeente Oss!’

100 ondersteuners!

Sinds 2013 is Oss een Fairtrade Gemeente. Steeds meer Osse bedrijven, instellingen, zzp’ers, horeca en supermarkten gebruiken of verkopen Fairtradeproducten. De Fairtrade werkgroep van Platform Global Goals Oss zag het aantal ondersteuners dit jaar naar de 100 stijgen!

 

Word ook Fairtrade ondersteuner!  Aanmelden kan via: fairtradegemeente@oss.nl

Kijk voor meer informatie op hun Facebookpagina

81854-fairtrade