sluiten

‘Dat hebben we nog niet in Oss’

Cor van Roosmalen had voor zijn lunchroom Délifrance in Oss een idee: uitgestelde koffie. Maar wat is dat dan, uitgestelde koffie? Cor legt uit: ‘Mensen kunnen tijdens het afrekenen  een kopje koffie kopen voor iemand anders. Ze kopen een gouden muntje van €2,10 en deze gaat in de pot met muntjes voor uitgestelde koffie. Deze kopjes koffie gaan naar mensen die het zelf niet kunnen betalen. Zo kan ik hen blij maken met een lekker kopje koffie.’

Hoe ben je op het idee gekomen?

‘Ik zag een artikel in de krant staan over een restaurant in Zaltbommel die uitgestelde koffie aanbood. Ik zei direct tegen mijn vrouw: dit moeten wij ook gaan doen. Zoiets hebben wij nog niet in Oss! Ik heb onderzocht hoe het restaurant in Zaltbommel dit idee heeft aangepakt en ben meteen aan de slag gegaan. Ik heb een logo gemaakt en ik heb een pot op de toonbank gezet. De actie liep meteen heel goed, er zitten nu ongeveer 100 muntjes in de pot en ik heb veel enthousiaste reacties ontvangen. De actie kwam veel onder de aandacht van kranten als het Brabants Dagblad en De Sleutel. Veel mensen kwamen speciaal naar Délifrance om een muntje te kopen voor in de pot.’

‘Ik heb veel enthousiaste reacties ontvangen’

Dus, is de actie geslaagd?

Ondanks de bekendheid van de uitgestelde koffie en de enthousiaste reacties loopt het uitdelen van de kopjes koffie minder goed als verwacht. ‘Tot nu toe heb ik nog niet veel kopjes koffie kunnen weggeven. Ik heb verschillende organisaties en instellingen gevraagd om mijn actie door te vertellen, maar ik merk dat er toch weinig mensen komen vragen om een kopje koffie. Ik denk dat mensen het heel moeilijk vinden om te vragen om een gratis kopje koffie. Maar wij vinden het juist fijn als je dit doet, dus kom gezellig langs! ’

Wat wil je in de toekomst?

‘Ik hoop dat ik door dit artikel de mensen kan bereiken die de uitgestelde koffie goed kunnen gebruiken. Als de koffie-actie  uiteindelijk goed gaat lopen en mensen de weg weten naar Delifrance, wil ik ze later ook graag een uitgestelde kop soep of lunch aanbieden. ‘