sluiten

‘Ik wil mensen hun mening laten veranderen over Oss’

Roy Thijssen uit Oss: Ontwerper van het boekje Ossy, bedenker van het Messentrekker biertje en medeorganisator van Rockronde en Bourgondival Van Streek. Hij heeft maar één ding in zijn hoofd: Oss beter op de kaart zetten. Dat doet hij met de stichting Hart voor Oss. ‘Ik was een paar jaar geleden op het eerste Food Festival van Oss. De sfeer was gezellig, het eten was lekker en ik zag dat alle bezoekers het naar hun zin hadden. Ik dacht bij mezelf: dit moeten we meer hebben in Oss. Zo is het idee voor Hart voor Oss ontstaan.’

‘Als beroep ben ik grafisch vormgever bij een bedrijf in Den Bosch. In mijn vrije tijd zet ik me in voor Oss. Ik wil het enthousiasme dat ik heb over Oss overbrengen, het is een gezellige en actieve stad. Er is altijd wel iets te doen. Vaak hebben mensen een negatieve mening over Oss, zoals ‘’de messentrekkers’’. Ik wil mensen hun mening laten veranderen over Oss.’

Rockronde en Bourgondival Van Streek

‘Samen met Thijs van Dam en Rob Wijnhoud vorm ik de stichting Hart voor Live Muziek. We willen graag live muziek aanbieden voor een groot publiek. Dit doen we door evenementen als Rockronde en Bourgondival Van Streek. Rockronde zijn 9 bands die langs 5 kroegen gaan. De eerste editie van Bourgondival Van Streek is op 3 juni a.s. en op die dag worden muziek en streekproducten in brede zin gecombineerd met in de avond een gezellig feest!’

‘Dit moeten we meer hebben in Oss’

Messentrekker biertje voor het goede doel

Roy had een idee om iets met de naam ‘’messentrekkers’’ te doen. ‘Ik kwam op het idee van het Messentrekker biertje toen de burgemeester DatisOss-zakmessen als relatiegeschenken ging weggeven. Zij maakt van de naam Messentrekkers dus iets positiefs. Ik wil hier ook iets mee doen. Speciaal bier is populair en ik vond het een mooie naam voor een speciaal bier. Zo ben ik op het idee gekomen. Ik heb samen met Martin Ostendorf van de Muifelbrouwerij het idee opgezet. Het is de bedoeling dat een deel van de opbrengst van het biertje naar een lokaal goed doel gaat. Het biertje komt eind april uit. Ik kreeg vorige week een appje van Martin dat hij het eerste biertje had geproefd, het smaakte goed!’

Ossy

‘In april bestaat het boekje van Ossy één jaar. Ik had 500 stuks laten drukken en deze zijn bijna uitverkocht. Ik wil misschien een vervolg maken op het eerste boekje of een nieuw boekje maken voor kinderen die het zelf kunnen lezen, meer een soort (voor)leesboekje. Daar ben ik nog over aan het nadenken.’