sluiten

‘Rico – Leef bewust’ (video)

Rico uit Oss belandde op zijn 17e als zwerfjongere op straat. Nu is hij rapper. Het nummer ‘Leef Bewust’ heeft hij geschreven om jongeren bewust te maken van hun geld en de problematiek die het met zich mee kan brengen.

https://www.youtube.com/watch?v=l5n3NiOYYZc

Rico trok de stoute schoenen aan

Hij weet waar hij het over heeft. Thuis was het niet makkelijk, er werd weinig gepraat. Rico kropte zijn problemen op. Om zijn emoties te uiten, ging Rico teksten schrijven. Via de muziek probeerde hij op eigen benen te gaan staan. Rico ging naar een verslavingskliniek om clean te worden. Hij trok de stoute schoenen aan en ging met de Osse wethouder Kees van Geffen om de tafel met zijn plan: jongeren helpen om over hun (geld)problemen te praten door muziek met ze te gaan maken.

Project ‘samen slimmer met geld’

Dat plan sluit perfect aan bij het project Samen slimmer met geld van de gemeente Oss. Rico mag daarom twee jaar aan de slag als trainee bij de gemeente Oss. Het doel is jongeren bewust te maken van de gevaren van schulden en ze helpen het niet zover te laten komen. Met dit nummer pakt Rico dit op zijn eigen manier op. Kijk voor meer informatie op www.oss.nl/samenslimmermetgeld of www.facebook.com/samenslimmermetgeld