sluiten

Opbrengst Kikkerkoning naar Hulphond

De Kikkerkoning

Roy Thijsen, Paul Verschuur en Jan Roosenboom maakten samen het boekje De Kikkerkoning. De opbrengst van dit boekje gaat naar de Stichting Hulphond in Herpen. De Kikkerkoning is een voorleesboekje geschreven door Jan Roosenboom. De illustraties zijn van Roy Thijsen van Hart voor Oss. Paul Verschuur maakte er een leuk liedje voor.

Het verhaal gaat over kikker Kwaak. Hij vindt een kroon bij een meer. Zodra hij een de kroon op zijn hoofd zet, kan hij zingen. Jan Roosenboom: “Het is meer dan zomaar een kinderboek geworden. Roy Thijsen (van Hart van Oss) heeft schitterende illustraties bij mijn verhaal gemaakt. En de Osse Paul Verschuur (muzikant en multi-instrumentalist) bewerkte een oud kinderliedje. Paul en ik hebben dit samen ingezongen.”


Stichting Hulphond

Jan Roosenboom is volgend jaar al 50 jaar poppenspeler. Zijn poppentheater Ronzebons is een begrip in Oss. Het idee om van zijn verhaal een boekje te maken en de opbrengst te geven aan een goed doel ontstond tijdens dit jubileum. Ze kozen voor de Stichting hulphond. Roosenboom:  “Deze stichting zet therapie- en hulphonden in voor kinderen en jongeren die hulp nodig hebben. Zelf heb ik jaren gewerkt met mensen met een beperking. Ik heb gezien wat een hond kan bereiken en hoeveel een kind hiermee geholpen is!”


Sponsors gezocht!

Het boekje is bijna klaar. Roosenboom hoopt sponsoren te regelen die met hun logo in het boekje komen. “Als we het boekje helemaal kunnen betalen uit sponsoring, dan komt er een mooi bedrag vrij voor de Stichting Hulphond.”

Meer informatie of sponsor worden? Mail naar theaterproductiesroosenboom@gmail.com