sluiten

Het Hooghuis verkozen tot Brabantse Keuken in We Are Food-jaar 2018

Het Hooghuis is met het initiatief Wereldburgers verkozen tot één van de tien ‘Brabantse Keukens’. Dat maakte de jury van We Are Food op donderdag 13 juli landelijk bekend. Dankzij deze uitverkiezing mag de Osse scholengroep starten met lesprogramma’s over voedselvernieuwing. Het belangrijkste doel is het vergroten van het bewustzijn over voeding onder jongeren.

Uit honderd inzendingen maakte een jury van experts op het gebied van voedsel en hospitality een keuze. De tien winnaars mogen met hun plan aan de slag om de Brabantse foodbranche te verbeteren. Deze zogenaamde ‘Brabantse Keukens’ werken op hun eigen manier aan innovatieve oplossingen in de voedselketen. Dit alles gebeurt in het kader van We Are Food 2018.

Wereldburgers

Het Wereldburgers-lesprogramma sluit goed aan bij de belevingswereld van leerlingen. Hamburgers zijn voor veel jongeren namelijk een herkenbare lekkernij. Met digitale middelen geven de leerlingen daar een gezonde en kleurrijke draai aan. Daarbij verdiepen ze zich in de groeicyclus en de smaak van ingrediënten, maar óók in elkaars culturen. De lesprogramma’s komen daarom ook voor andere Brabantse scholen beschikbaar.

Kleur geven

Het Hooghuis is zeer vereerd met de uitverkiezing. Volgens Gezonde School-coördinator Marnetta van Raak wordt Wereldburgers een educatief, blik verbredend én actief programma: “Deze uitverkiezing is de kroon op het werk van onze inspanningen voor een gezonde school. Samen met onze leerlingen gaan we smaken en geuren kleur geven. Kleur aan de wereld, maar óók aan de burger. De Wereldburger dus!”

Levenslang recept

Met de uitverkiezing van Het Hooghuis zet de gemeente Oss zich volgens burgemeester Wobine Buijs nadrukkelijk op de kaart in het We Are Food-jaar 2018: “Als ‘vette’ knipoog naar ongezond eten spreekt Wereldburgers jongeren van verschillende culturen aan. Het laat zien hoe juist zij kunnen helpen om voedsel duurzaam te produceren, ontwikkelen en consumeren. Het recept van deze Osse Wereldburgers gaat levenslang mee! Ik ben trots op de manier waarop Osse scholen, ondernemers en instellingen hierin samenwerken. Oss heeft zin in We Are Food 2018!”

We Are Food

We Are Food is een initiatief van de provincie Noord-Brabant en AgriFood Capital. Vanuit een netwerk van Europese regio’s maken zij zich sterk om het thema gastronomie en duurzaam en gezond eten op de internationale agenda te zetten. Brabant is in 2018 Europese Regio van de Gastronomie. Ook de regio’s West-Brabant en Hart van Brabant werken mee aan We Are Food.

Ook meedoen?

Overigens kan iedereen met een mooi initiatief met voedsel in de hoofdrol meedoen aan het We Are Food-jaar. Alle informatie hierover is te vinden op www.wearefood.nl. Aanmelden kan via een mail naar wearefood@oss.nl.