sluiten

Maak kennis met Theatergroep Trots van ROC de Leijgraaf uit Oss

Op het toneel zien we Kamp Beerestijn, een kamp voor leerlingen die slecht functioneren.’ De strenge directeur stuurt een aantal leerlingen op kamp. Ze hebben zich misdragen en moeten op kamp om te voorkomen dat hun schoolcarrière hier eindigt. Niemand van de leerlingen wil op kamp. Hoe gaan ze Kamp Beerestijn overleven?

Kamp Beerestijn vertelt persoonlijke verhalen

Kamp Beerestijn is een stuk van Theatergroep Trots. De verhalen van Theatergroep Trots komen uit het dagelijks leven. Kamp Beerestijn gaat over problemen waar leerlingen in het echt mee zitten. Het is een verhaal dat verschillende invalshoeken laat zien van jongeren die het moeilijk hebben. Iedereen kan het anders bekijken, maar niet iedereen weet wat de persoonlijke situatie van een leerling kan zijn.

Inspiratie door jongeren

Theatergroep Trots is een initiatief van Jesse van den Elsen dat is gestart in 2015. Hij was docent aan de ROC de Leijgraaf en raakte geïnspireerd door de verhalen van leerlingen. Hij had al jaren een passie voor theater en muziek en wilde zijn talent gebruiken om gevoelens van jongeren uit te drukken in theater.

Jesse wil ook aan docenten en leerlingen laten zien met zijn verhalen dat er vaak dieperliggende oorzaken zijn bij jongeren die soms net iets meer moeite hebben op school.

ROC de Leijgraaf

De Osse Merel van Strien is een van de leden van Trots. Ze volgt een opleiding onderwijsassistent aan ROC de Leijgraaf in Oss. Merel wilde zich direct aansluiten bij Theatergroep Trots nadat ze een oproep deden naar talenten. Ze vindt het leuk dat ze haar passie kan delen met anderen en dat het ROC daar aan mee werkt.

De hoofdrepetitieruimte is in Oss, hier komen alle leerlingen wekelijks bijeen om te repeteren voor de eindvoorstellingen. Bovendien zijn het niet alleen ROC leerlingen die meedoen met Theatergroep Trots maar er doet ook een leerling van het Hooghuis mee.

Inbreng personages

De spelers van de Theatergroep Trots hebben vaak een eigen inbreng. Het bijzondere aan het stuk is dat jongeren zijn of haar eigen invulling mogen geven aan het personage van Kamp Beerestijn. Hierdoor kunnen de spelers zich goed inleven in hun eigen personage. Er komen verschillende problemen van jongeren aan bod tijdens de voorstellingen: een drugsverslaafde student, een gameverslaafde en een naïve leerling die voor iedere man valt. Al met al een bijzondere voorstelling met veel afwisseling. Volg het verhaal van de leerlingen en maak het zelf mee.

Dit is een fragment van een voorstelling van Theatergroep Trots:

https://youtu.be/g8JP5bZExG8

 

De twee shows in de Lievekamp Oss zijn op 18 juni om 10.45 en 13.00

Inschrijven kan via: trots@leijgraaf.nl

De voorstellingen zijn kosteloos

Volg Theatergroep Trots op social media:

https://www.facebook.com/theatergroeptrots/

https://www.instagram.com/theatergroeptrots/