sluiten

Oijense Vajén van den Bosch krijgt hoofdrol in Duitse topmusical Paramour

Vajèn van den Bosch uit Oijen krijgt de hoofdrol in de Cirque du Soleil-musical Paramour. De musical speelt vanaf april 2019 in het Neue Flora theater in Hamburg, Duitsland.

Paramour

Paramour gaat over een dichter die moet kiezen tussen de liefde en de kunst. In de musical speelt Vajén de rol van de ambitieuze actrice Indigo. Zij raakt verwikkeld in een ingewikkeld verhaal waarin ze moet kiezen tussen liefde en succes. ‘Onze’ Vajèn komt hiermee in een rijtje met o.a. Chantal Janzen en Linda de Mol. Zij gingen Vajén voor met een carrièrestap naar Duitsland. Paramour is de eerste musical van Cirque de Soleil en ging in 2016 in première op Broadway. Daar deed de musical het erg goed

Carrière

Vajén maakte haar televisiedebuut in 2008 tijdens ‘Show of Music, dat de AVRO uitzond. Daarna speelde ze in nog meer grote musicalproducties en kleine theatershows. Haar eerste hoofdrol verkreeg zij in Droomvlucht, waarin ze Lila speelde. Vervolgens nam ze deel aan The Voice Kids, waarmee ze grote nationale bekendheid kreeg. Later was Vajén op beeld te zien bij onder andere SpangaS, First Kiss, Goede tijden, slechte tijden, Ghost Rockers en De Spa. Nu volgt daarop dus in 2019 haar megarol in de Duitse topmusical Paramour.