sluiten

Bagger!

Het begin van de Nederlandse geschiedenis!

Nieuwsgierig naar wat er allemaal in de bagger van de Maas gevonden wordt? Kom dan naar de tentoonstelling ‘Bagger! Het begin van de Nederlandse geschiedenis’. Van 30 september 2018 tot 20 januari 2019 te zien in museum Jan Cunen.

Vondsten met een verhaal

De unieke archeologische vindplaats Kessel (Lithse Ham) in Oss staat in de tentoonstelling ‘Bagger!’ centraal. Bij baggerwerkzaamheden zijn hier enorme hoeveelheden archeologisch materiaal naar boven gehaald, waaronder zwaarden, schilden, helmen, bijlen, sieraden, ketels, munten, botten van dieren en zelfs van mensen. ‘Bagger!’ concentreert zich vooral op de vondsten uit de late ijzertijd en de Romeinse tijd (250 voor Chr. – 450 na Chr.).

De tentoonstelling vertelt de verhalen die bij de vondsten horen en verbindt ze aan de vroegste historische bronnen over onze streek. Sinds kort worden veel vondsten gekoppeld aan het verslag van de veldtocht van Julius Caesar. Hierdoor lijkt het grindgat aan de Maas het begin te vormen van de geschreven geschiedenis van Nederland en van Brabant in het bijzonder.

 

Meer informatie?

Wil je meer weten over ‘Bagger!’, de prijzen of de openingstijden? Ga dan naar museumjancunen.nl voor meer informatie.