sluiten

Zwerfafval opruimen voor het goede doel

Zwerfafval opruimen en daarmee geld inzamelen voor Stichting Het Vergeten Kind. Een prachtige actie waarmee leerlingen van Het Hooghuis, locatie stadion zich inzetten voor het milieu en tegelijkertijd een goed doel steunen

Zwerfafval opruimen en geld inzamelen

Leerlingen die het vak ‘Jong ondernemen’ volgen zetten zich met een zelf bedachte actie in voor Stichting Het Vergeten Kind. Onderdeel van het vak is een project waarbij de leerlingen iets gaan ontwikkelen of verkopen. ‘In de klas bedachten we dat we deze periode niet zelf iets gingen ontwikkelen of verkopen, maar juist dat we graag geld op willen halen voor een goed doel. Samen besloten we dat we het goede doel: ‘Stichting Het Vergeten Kind’ graag willen steunen’, aldus docent economie Milou Bijveld.

De leerlingen besloten om zwerfafval op te ruimen. Vooraf zochten ze donateurs die als tegenprestatie voor het opruimen geld overmaken voor de actie. ‘Wij ruimen op omdat het goed is voor het milieu en omdat we hiermee geld op halen voor het goede doel’, aldus Yusra Yuksel, leerling van Het Hooghuis. Er zijn drie opruimmiddagen. De eerste opruimmiddag is al geweest. Op 7 en 14 december volgen er nog twee. Daarnaast wordt de actie in het voorjaar nog eens gehouden met een nieuwe groep leerlingen.

Bewust omgaan met afval

‘Ik wist wel dat er veel afval op de grond lag, maar zo veel?, vertelt Lise van der Eem, leerling van Het Hooghuis. Klasgenoten Maud van Venrooij en Maud Voets vullen daarop aan: ‘Er ligt er zo veel afval, super stom! Vooral in de buurt van het benzinestation. Het is veel werk om alles op te ruimen dus het zou veel beter zijn als iedereen gewoon alles netjes in de prullenbak gooit.’

Reacties die de leerlingen kregen waren erg positief. Docent Milou Bijveld zegt daarover: ‘Mensen vonden het super dat de leerlingen zwerfafval opruimden, hiermee halen we niet alleen geld op voor het goede doel maar doen ze ook iets wat goed is voor het milieu. Zo leren ze om bewust om te gaan met afval’.

Volg de actie

De actie van de leerlingen volgen kan hier! De Afvalinzameling van de gemeente Oss steunt de actie en is donateur!