sluiten

Gouden Oogappel voor Kees van Vliet en Gertruud Verbruggen!

Kees van Vliet en Gertruud Verbruggen hebben afgelopen zaterdag een Gouden Oogappel gekregen. Zij hebben deze onderscheiding ontvangen voor hun vrijwilligerswerk in de wijk Ruwaard. Wethouder Thijs van Kessel reikte de Gouden Oogappels uit tijdens de opening van het Slow Care Pad.

Kees van Vliet

Kees van Vliet is penningmeester van Wijkstichting Rucrea. Hij is een waardevolle collega in het bestuur en een energieke wijkbewoner, niet bang om ergens de schouders onder te zetten.

Naast zijn vrijwilligerswerk voor Rucrea is Kees een zeer betrokken vrijwilliger van het SlowCare Elzeneindhuis voor mensen met een beperking. Het begon met schilderen van de boerderijtjes voor dagbesteding, maar inmiddels is Kees vaste vrijwilliger in de tuingroep en heeft een grote rol in de realisatie van het Slow Care pad, een belevingspad voor wijkbewoners én bewoners van het Elzeneindhuis.

Voor De Zonnebloem Ruwaard is Kees een belangrijk Manusje- van-alles. Hij is er penningmeester, gaat op huisbezoek bij Zonnebloemgasten en helpt mee bij de activiteitenmiddagen als chauffeur en rolstoelrijder.

Verder is Kees een onmisbare vrijwilliger bij het Ruwaard Midzomerfestijn. Penningmeester, zorgen voor de vergunning, subsidie aanvragen en coördineren tijdens de op- en afbouw van het evenement: Kees regelt het allemaal.

En of dat nog niet genoeg is zet Kees zich ook nog in bij vrijwilligersorganisatie Blink. Daar helpt hij twee cliënten met het bijhouden van de tuin. Maar ook met andere vragen kunnen cliënten bij Kees terecht.

Kees is echt een duizendpoot, op veel fronten inzetbaar. Kees stelt zich als mens bescheiden op, maar de impact van zijn daden maakt hem tot een buitengewoon waardevolle inwoner van de Ruwaard. Een Gouden Oogappel voor Kees is echt meer dan verdiend!

Gertruud Verbruggen

Gertruud is al jaren zeer betrokken bij het Ruwaard Midzomerfestijn. Zij is een van de drijvende krachten in de werkgroepen, motiveert mensen en is kartrekker van onder andere de kinderworkshops. Dankzij Gertruud’s enthousiaste begeleiding zijn er ieder jaar veel vrijwilligers die komen helpen. Gertruud is ook kartrekker van het Preuvenement. Zij weet bewoners van allerlei verschillende nationaliteiten naar het Midzomerfestijn te halen met lekkernijen uit hun land van herkomst. Samen eten verbindt en Gertruud laat mensen dat ervaren!

Ook in de wijkraad Ruwaard is Gertruud een sterke persoon. Naast alle standaard werkzaamheden voor de wijkraad heeft Gertruud bijvoorbeeld de buurtpreventie in de wijk tot stand gebracht.

Verder is Gertruud ook de oprichtster van Rucrea creatief. Iedere woensdagochtend komen mensen samen in D’n Iemhof om te ontmoeten, lekker samen koffie te drinken en creatief bezig te zijn voor het goede doel.

Dan heeft Gertruud nog haar beschermengeltjes. Deze verkoopt ze op beurzen om geld in te zamelen voor de kankerbestrijding. Ook wandelt Gertruud al jaren de Alpe d’HuZes en is ze een van de teamcaptains bij de Samenloop voor Hoop voor dit goede doel.

Gertruud is niet zomaar iemand. Ze cijfert zichzelf altijd weg om een ander te helpen. Door haar sociaal bewogen instelling zorgt zij voor verbinding en betrokkenheid in de wijk. Gertruud heeft altijd energie om het anderen naar de zin te maken of zinvol bezig te laten zijn. Kortom, Gertruud is een gouden vrijwilliger!