sluiten

Gouden Oogappel voor Ad de Haas!

Dinsdagavond heeft Ad de Haas een Gouden Oogappel ontvangen. Ad is al zo’n 35 jaar zeer actief als vrijwilliger bij allerlei clubs en verenigingen in Oss. De laatste acht jaar is hij vooral in de weer als coördinator bij SchuldHulpMaatjes in Oss. Vrijwilligers van deze organisatie gaan, zonder te oordelen, aan de slag om bij mensen met schulden hun financiën weer op orde te krijgen. Bij elke nieuwe aanmelding gaat Ad op huisbezoek. Daarna zoekt hij een schuldhulpmaatje in de vrijwilligersgroep die bij het gezin past. Hij begeleidt de vrijwilligers bij de spreekuren met cliënten en bij hun contacten met gezinnen.

Veel kennis

Ad is een zeer gemotiveerde vrijwilliger. Hij volgt cursussen om zijn vrijwilligerswerk als coördinator bij SchuldHulpMaatjes zo goed mogelijk te doen. Zo heeft hij veel kennis opgebouwd over de gevolgen van schulden en armoede. Ook onderhoudt hij contacten met gemeente en andere organisaties. Daarnaast geeft Ad ook voorlichting aan jongeren over omgaan met geld. Samen met medewerkers van de Rabobank geeft hij lessen aan studenten van ROC De Leijgraaf over online shoppen en dure telefoonabonnementen waardoor jongeren schulden opbouwen.

Al 35 jaar zeer actief

In zijn lange loopbaan als vrijwilliger was Ad actief bij de badmintonclub, organiseerde hij in toenmalig Ziekenhuis Bernhoven Oss bingo’s, sinterklaas- en kerstmiddagen. Ad was penningmeester bij Gymnastiekvereniging Turnoss en organiseerde daar ook wedstrijden en andere activiteiten. Ook was Ad bestuurslid bij Alzheimer Stichting Oss en Sociaal Raadslieden.

Ad is een zeer gedreven en toegewijde vrijwilliger. Een Gouden Oogappel voor hem is meer dan verdiend!