sluiten

Gouden Oogappel voor Atie de Bruijn!

Deze ochtend heeft Atie de Bruijn een Gouden Oogappel ontvangen. Atie is een zeer gedreven vrijwilliger. In De Wellen staat zij voor iedereen klaar. Personeel, bewoners, familie en vrijwilligers: iedereen kan een beroep op haar doen. Atie voelt heel goed aan waar aandacht nodig is. En het maakt haar niet uit wie het vraagt of hoe laat het is. Een Gouden Oogappel voor Atie is dan ook meer dan verdiend!

Actief met de bewoners

Atie de Bruijn is al zo’n 12 jaar vrijwilliger bij BrabantZorg De Wellen in Oss. Atie is graag actief bezig met de bewoners. Zo gaat ze bijvoorbeeld met groepen bewoners puzzelen, doet geheugentraining of leidt een gespreksgroep. Maar bewoners kunnen ook met hun persoonlijke wensen een beroep op Atie doen. Wat heeft een bewoner nodig? Atie gaat aan de slag en regelt het. Denk bijvoorbeeld aan lunchen in de stad, bij iemand op bezoek gaan of lekker naar buiten voor een wandeling.

Gezelligheid staat voorop bij alles wat Atie doet. Ze organiseert graag uitstapjes voor de bewoners. Of bakt heerlijke pannenkoeken voor hen. In de vakantietijd verzint ze steeds weer nieuwe activiteiten, zoals een speurtocht voor de bewoners. En tijdens feestdagen helpt ze bewoners om het extra gezellig te maken in huis.

Een vertrouwd gezicht

In De Wellen is Atie inmiddels een vertrouwd gezicht. Naast alles wat ze doet en onderneemt voor de bewoners, is Atie ook nog Wellengids. Ze maakt nieuwe bewoners en hun familieleden wegwijs in het huis. Ook begeleidt ze regelmatig rondleidingen in De Wellen voor nieuwe vrijwilligers.