sluiten

Eerste fase bouw Duurzaamheidsplein afgerond

De eerste fase van de bouw van het Duurzaamheidsplein is afgerond. In 2030 wil gemeente Oss al ons afval hergebruiken als nieuwe grondstof. Hierin heeft het nieuwe Duurzaamheidsplein een belangrijke rol. Een combinatie van milieustraat, kringloopwinkel en demontagehal op één terrein. Oss is hierin uniek in Nederland. De bouw van het plein is in volle gang op het terrein van de Milieustraat in Oss.

Nieuw stortbordes

Het nieuwe stortbordes is de belangrijkste stap in fase één. Op het stortbordes staan alle verschillende bakken waar bezoekers hun grondstoffen in kwijt kunnen. Deze is nu open. Alle containers zijn nu op één plek te vinden. En er is meer ruimte voor auto’s. Bezoekers reageren enthousiast op de vernieuwde situatie!

Tijdelijk nieuwe ingang

Tijdens de bouw is de ingang van het Duurzaamheidsplein tijdelijk verplaatst van de Maaskade naar de Diezestraat. Verkeersborden wijzen bezoekers de weg. Begin volgend jaar, als de bouw klaar is, gaat de ingang terug naar de Maaskade.

Fase twee en drie

De volgende stap in de bouw van het Duurzaamheidsplein is fase twee. Dit is de compostering. Hier kunnen bezoekers hun groenafval kwijt. Fase drie is de demontagehal. Hier halen werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt de bruikbare grondstoffen uit het ingeleverde materiaal. Zo krijgen zij werkervaring en kunnen we veel spullen weer hergebruiken. Begin volgend jaar hopen we het Duurzaamheidsplein te openen.