sluiten

40 jaar Heesen Yachts

Hoe een ‘polyesterboer’ in 1978 een failliete scheepswerf opkoopt en er een miljoenenbedrijf van maakt. Het zou het bijschrift van een goede film kunnen zijn. Maar het is het ware verhaal van Heesen Yachts. Vandaag viert het Osse bedrijf het 40 jarig jubileum.

Wereldwijd begrip

Frans Heesen, oprichter van Heesen Yachts, bouwde het bedrijf vanaf 1978 letterlijk vanaf de grond op. In 1988 kwam er een internationale doorbraak met de bouw van een snel luxe jacht, Octopussy genaamd. Het schip was destijds het snelste motorjacht ter wereld. In de jaren daarna verkocht het bedrijf in totaal meer dan 100 ‘superjachten’ aan de rijksten der aarde. Het bedrijf is een begrip. Natuurlijk in thuisstad Oss, maar ook wereldwijd.

‘Een vol orderboekje’

Frans Heesen verkocht zijn aandeel in het bedrijf in 2008. Maar het bedrijf draagt nog steeds zijn naam. Zoals ook het stadion van zijn favoriete voetbalclub TOP Oss zijn naam draagt: Het Frans Heesen stadion. Ook na het tijdperk Frans Heesen gaat het goed met het bedrijf. Tot 2020 zit ‘het orderboekje’ vol. Dit jaar levert het bedrijf drie jachten af. Waaronder het grootste superjacht dat ooit door Heesen is gebouwd: de 80 meter lage Cosmos.

Wij zijn trots op dit prachtige Osse bedrijf en feliciteren Heesen Yachts met de mooie mijlpaal!