sluiten

Wethouder Oss krijgt eerste Regenboogroos

Foto: Dorothea Bimbergen (rechts), wethouder Van de Ven (midden, naast Osje) en de teler van de roos (links)

Wethouder Annemieke van de Ven ontving vandaag, als eerste in Oss, een Regenboogroos. Zij kreeg deze van de Osse onderneemster Dorothea Bimbergen (In de Roos Bloem &Cadeau).

 
Ook alle deelnemers van de roze wandelvierdaagse van BrabantZorg kregen een regenboogroos
Ook alle deelnemers van de roze wandelvierdaagse van BrabantZorg kregen een regenboogroos

Veilig en vrij voelen

Dorothea Bimbergen vindt het belangrijk dat mensen zich vrij en veilig voelen om te zijn wie hij of zij is. Ze is er trots op is dat haar gemeente zich hiervoor inzet. Daarom doet ze mee met het Roze Jaar en heeft ze ervoor gezorgd dat de Regenboogroos nu ook in gemeente Oss te koop is.

Deze primeur was het slot van een feestelijke middag met een roze wandelvierdaagse van BrabantZorg en de onthulling van twee nieuwe pilaren van kunstwerk Breisaam van beeldend kunstenaar Alex van der Heijden uit Oss.

Veel belangstelling bij de onthulling van het kunstwerk Breisaam Veel belangstelling bij de onthulling van het kunstwerk Breisaam

Roze Jaar

Gemeente Oss is een regenboogstad. Wij willen dat iedereen zich vrij en veilig voelt om te zijn wie hij/zij is. Samen met Gemeente ’s-Hertogenbosch organiseren wij daarom dit jaar het Roze Jaar. Met activiteiten in Oss als deze wandeling van Brabant Zorg, Breisaam en Dolle Dinsdag op 22 augustus zorgt het Roze Jaar op een positieve manier voor aandacht voor de positie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT’s). Tijdens de activiteiten kan iedereen zich vrij en veilig voelen om te zijn wie hij of zij is.

Kijk voor meer informatie op www.oss.nl/regenboogstad of www.facebook.com/regenboogstadoss