sluiten

Regenboogvlag en gedicht tijdens Coming Out Dag

Op de nationale Coming Out Dag (11 oktober) hees wethouder Thijs van Kessel de regenboogvlag. Meteen daarna onthulde hij bij de ingang van het gemeentehuis een blijvend aandenken aan het Roze Jaar. Het is het winnende gedicht van de poëziewedstrijd ‘Woorden op straat’. Albertine Kruijs schreef het gedicht. Zo laten we zien dat je mag zijn wie je bent en dat je mag houden van wie je wilt! Niet alleen op Coming Out Dag, maar het hele jaar door.

Bijeenkomst voor medewerkers gemeente

Ook binnen het gemeentehuis is er aandacht voor Coming Out Dag met de bijeenkomst ‘Wij maken er werk van!’.  Deze bijeenkomst was voor medewerkers van gemeente Oss. Iedere dag werken wij samen met inwoners van onze gemeente. Wij spreken hen bijvoorbeeld over nieuwe paspoorten, trouwplannen, het erkennen van een kind en het wijzigen van iemands geslacht in de basisregistratie. Wij doen ons werk met respect voor onze inwoners. Maar dat kan best ingewikkeld zijn. Soms twijfel je of iemand een man of een vrouw is. En weet je niet of je meneer of mevrouw moet zeggen.

Tijdens de bijeenkomst vertellen mensen die dit regelmatig meemaken of meemaakten, over hun persoonlijke ervaringen. Op die manier leren wij van elkaar en proberen wij onze dienstverlening verder verbeteren.

Roze jaar 2017

Wij willen dat iedereen zich vrij en veilig voelt om te zijn wie hij/zij is. In 2017 organiseerden wij daarom samen met gemeente ’s-Hertogenbosch het Roze Jaar.

www.oss.nl/regenboogstad