sluiten

Taurossen en Exmoor pony’s losgelaten in de Maashorst

Vandaag zijn er zeven Taurossen losgelaten op het heideterrein bij het Ganzenven Herperduin in de Maashorst. Daarmee is de kudde uitgebreid tot tien en is de Taurosfamilie compleet. De Taurossen in dit natuurgebied vervangen de Schotse Hooglanders. De Schotse Hooglander is namelijk minder geschikt voor het steeds warmer wordende Nederlandse klimaat.

Vorige week zijn er ook zeven Exmoor pony’s naar de Maashorst gebracht. De paarden (twee oudere merries, vier jonge merries en een jonge hengst) zijn losgelaten in het gebied van de wisenten in Uden en Landerd. Er waren al Exmoors aan de noordkant van de Maashorst in Herperduin.

Exmoor pony’s zijn wilde paarden die oorspronkelijk uit Engeland komen. De dieren leven in kuddes. Ze hebben meestal geen hulp nodig van mensen bij het zoeken naar voedsel of hulp bij een bevalling.

Exmoor pony op Loozerheide

Exmoor pony’s in Herperduin

Maashorst: bijzondere natuur en dieren

De Maashorst heeft het straks allemaal: bijzondere dieren en planten, het ruisende bos en weidse uitzichten over heide, stuifduinen, open vlaktes en stille vennen. Naast de Exmoor pony’s en Taurossen, kun je ook nog Wisenten (Europese Bizons) tegenkomen.

www.demaashorst.nl