sluiten

Het Osse talent Aya aan het woord

MET staat voor Maatschappelijke Ervaringstijd. Jongeren zetten hun talenten in dankzij MET, en werken zo mee aan een maatschappelijke activiteit. MET is mét en door jongeren. We spreken met werkgroep lid en MET-moat Aya.

Wie ben je?

“Ik ben Aya en ik ben 19 jaar oud. Naast mijn studie doe ik vrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld bij MET, daar ben ik lid van de werkgroep in Oss.”

Wat doe je als MET-moat?

“Je kan een MET-moat zijn als je lid bent van de werkgroep. Als MET-moat ondersteun ik andere jongeren in hun MET-activiteit, dit houdt in dat ik gesprekken met ze voer. Vooral over hoe het gaat en ik ondersteun ze waar nodig is. Ik vind dat heel leuk om te doen en op dit moment ondersteun ik vier jongeren (vier MET’ers). Waarbij de één veel ondersteuning nodig heeft en de ander wat minder.”

“Het is heel leuk in de werkgroep. Iedereen is een student, met stage en werk. We hebben ieder ons eigen drukke leven, maar we blijven naar de bijeenkomsten komen. Iedereen vindt het echt leuk om plannen te maken en te brainstormen. Het voelt vrijwillig en niet als ‘vast’ werk.”

“MET is een vrije plek waar je je ideeën kunt laten zien. Een soort hobby.”

Wat betekent MET voor jou?

“Door MET heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen. Op het afgelopen evenement heb ik met andere jongeren van de werkgroep een presentatie gegeven. Als je dat twee jaar geleden aan me zou vragen, zou ik zeggen: “Ik en presentaties? Nee!” Ik zou het nooit doen. Door MET heb ik meer zelfvertrouwen opgebouwd en durfde ik het wel.”

“Jongeren begeleiden was ook nieuw voor mij. Ik wist echt niet dat ik dat kon, maar ik vind het heel leuk om te doen.”

Wat is een MET-activiteit?

“Met een MET-activiteit kun je als jongere aan jezelf werken, maar ook een bijdrage leveren aan de maatschappij. Het kan van alles zijn. Iedereen kiest iets wat bij zichzelf past. Sommige activiteiten zijn niet van één jongere, er zijn ook projecten die van een hele groep zijn.”

Meld je aan!

Ben jij of ken jij een jongere tussen de 14 en 27 jaar die zich gedurende een half jaar maatschappelijk wil inzetten voor paar uur per week? Meld je dan aan voor een MET-activiteit via met@ons-welzijn.nl

Telefoonnummer: 06 40661614