sluiten

Zwaluwen Jeugd Actie breekt Guinness World Record

Hoe vraag je aandacht voor voetballen met een beperking van de Zwaluwen Jeugd Actie? Met penalty schieten! Op 15 september namen 2475 Ossenaren een penalty op de velden van SV TOP in Oss. Het oude record van 2252 penalty’s stond op naam van Hearts Football Club uit Zuid-Afrika. Deze is duidelijk overtroffen.

 

Wethouder Kees van Geffen nam de eerste penalty om iets over half negen in de ochtend. Ons eigen Osje stond in het doel. Daarna nam iedere 30 seconde een andere recordhouder een penalty Bijna alle Osse scholen hielpen mee om het record te overtreffen.  Rond 1700 uur werd het nieuwe wereldrecord gevestigd.

 

Het doel van dit evenement is om aandacht te vragen voor de Zwaluwen Jeugd Actie en hiermee voor alle soorten van aangepast voetbal. En dat is gelukt! Het weekend erna zijn door honderdduizenden voetballers in het hele land wedstrijden gespeeld voor de Zwaluwen Jeugd Actie.

Het Sport Expertise Centrum heeft samen met SV TOP ervoor gezorgd dat deze dag een succes werd voor de Zwaluwen Jeugd Actie.