sluiten

Zet jij Oss op de kaart met de Resourcity game?

Het centrum van Oss heeft een eigen spel- app: ResourCity. Het is een augmented reality spel waarmee je op zoek gaat naar materialen in de stad. Waterstof, calcium, aluminium of zelfs goud! Met ResourCity leer je meer over deze materialen en over scheikunde én leer je de stad kennen. Het is een leuk, leerzaam en tof spel om voor het eerst kennis te maken met chemie, voor kinderen in de leeftijdscategorie van 9-16 jaar en het is nog gratis ook! Je hebt alleen een opgeladen telefoon nodig met een databundel. Download de app in de app store. In zo’n 1,5 uur kun je het spel uitspelen.

Download de ResourCityOss app 

Hoe werkt het spel?

Download de app en loop met je telefoon rond om de elementen te vangen. Sommige elementen bevatten ook weetjes. Je gaat op ontdekking in het centrum van Oss en vangt elementen uit het periodiek systeem. Je kunt ze overal vinden, in gebouwen, standbeelden, het wegdek enzovoort. Hoe belangrijker of schaarser het element in de echte wereld, hoe moeilijker je het zal vinden. Voor elk element ontvang je punten. Hoe meer punten, hoe sneller je stijgt in levels. Maak je bovendien combinaties met de verschillende elementen, dan ontvang je combinatiebadges. Over alle elementen en verbindingen ontvang je weetjes.

Oss en scheikunde horen bij elkaar

Oss is de eerste stad in Nederland waar je dit spel kunt spelen. Dat is niet vreemd. In Oss weten we alles over scheikunde. Denk maar aan de scheikunde die we gebruiken als we medicijnen ontwikkelen of voedsel bewaren. Hoe meer we weten over scheikunde, hoe beter we kunnen werken aan uitdagingen in bijvoorbeeld energie, agrifood, lifesciences. Daarom hopen we dat veel kinderen (en hun ouders) dit spel gaan doen!

Volg ons (Facebook / Twitter) voor leuke acties!

Facebook

Twitter

Instagram