sluiten

WK Rolstoeltennis in Oss

30 oktober t/m 6 november 2022

Gaaf! Het Wereld Kampioenschap Rolstoeltennis is dit jaar in Oss! De Top 8 van de wereld, bij zowel de heren als de dames, strijkt in november 2022 neer in sportcentrum de Rusheuvel in Oss.

De Rusheuvel is hiervoor een perfecte locatie. Er worden in totaal vijf hardcourt tennisbanen gelegd, met een heus centre court, inclusief DJ. Er wordt gespeeld in het ’round robin systeem’ (poule systeem) gevolgd door de knock-out fase.

Een mooie kans om deze topatleten live te zien!

De namen van de deelnemende tennissers zijn nog niet bekend. Vorig jaar was het WK in Orlando (USA). Daar waren 42 atleten uit onder andere Argentinië, Engeland, Japan, Spanje, USA, België, Chili en natuurlijk TeamNL met Diede de Groot als absolute kopvrouw. In 2021 won ze alle Grand Slams, een paralympische gouden medaille en werd ze wereldkampioen. Bij de quads waren Sam Schoder en Niels Vink oppermachtig en speelden de finale tegen elkaar. Tot slot behaalde het duo Tom Egberink en Maikel Scheffers Paralympisch zilver.

Naar het WK in Oss komen meer dan 40 atleten. Een mooie en unieke kans om atleten als Diede de Groot en Aniek van Koot in actie te zien!

Van Orlando naar Oss

Kees van Geffen, wethouder sport: ‘We willen dat Oss een inclusieve gemeente is waar we zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen.’ En met een knipoog: ‘Van Orlando naar Oss is toch maar een kleine stap?’

Trots

Het Osse bedrijf Team TOC is er natuurlijk supertrots op dat het gelukt is om dit evenement naar Oss te halen. Voor dit bureau is het een thuiswedstrijd; zij organiseren sportevenementen wereldwijd. Samen met het Sport Expertise Centrum (SEC), International Tennis Federation (ITF) en Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) gaan ze er alles aan doen om hier een evenement van te maken waar de hele wereld naar kijkt. Kijk je mee?