sluiten

Schaatsen in de gemeente Oss (2018)

Het vriest! Dus volop ijspret in onze gemeente! Op verschillende plekken in de gemeente Oss kunt u schaatsen. Waar dat kan, leest u hier.

 

Update 01-03-18: De aangelegde banen zijn veilig. Let wel op met schaatsen op natuurijs. Door de wind is het ijs op sommige plekken niet dik genoeg of niet dicht. Dit is bijvoorbeeld zo op het Ganzeven in Herperduin.

 

Natuurijs

Schaatsen op natuurijs kan nog niet overal. Het moet blijven vriezen, ook overdag. Het mag niet te hard waaien, want wind houdt het ijs open. Als het ijs dik genoeg is zijn mooie plekken om te schaatsen bijvoorbeeld: het Ganzeven in Herperduin, de gracht in Ravenstein, en het Ossermeer aan de Macharenseweg. 

Tijdelijke schaatsbanen

Op verschillende plekken zijn tijdelijke schaatsbanen aangelegd. Vanaf woensdag kunt u op deze banen schaatsen. Op sommige banen zelfs al eerder. Tijdelijke schaatsbanen zijn:

Stuur uw schaatsfoto’s in!

Heeft u foto’s van de ijspret in onze gemeente? Stuur ze naar ons! Dit kan per mail: datisoss@oss.nl of in een privé bericht naar onze Facebook pagina.  De leukste foto maakt kans op een leuke prijs!