sluiten

Samen staan we sterk!

Samen staan we sterk tegen corona en dat zien we aan alle positieve en mooie initiatieven uit de gemeente. Hieronder lees je een klein gedeelte, waar we trots op mogen zijn!

Liefdevol

Zo hebben een hoop kinderen tekeningen gemaakt. Deze kwamen overal te hangen: in ziekenhuizen, in verzorgingstehuizen en bij zorgmedewerkers en kwetsbare ouderen thuis. Een liefdevol gebaar! Daarnaast bedacht Irene Hoogendorp de Facebookgroep ‘Corona hulp Oss & Omgeving’, met al meer dan 1700 leden. Even de boodschappen doen, de hond uitlaten of voor een ander koken, veel verschillende soorten hulp komen voorbij. Iedereen kan lid worden.

Pakketten

De Megense Jeroen Knijff stelt pakketten met lekkernijen samen en brengt deze naar de zorgmedewerkers. Ook Ed Steiger wil de verpleegkundigen op een speciale manier bedanken. Hij biedt hen namelijk een gratis verblijf aan op zijn camping. Daarnaast kregen 1300 ouderen uit Schadewijk deze week een cadeaupakketje. De vrijwilligers voerden daarbij ook een gesprek op afstand en keken of er hulp nodig was. Daarnaast doneerde Sjo-Wah Lain veel chocoladehazen en –eieren aan BrabantZorg. De hazen werden gereserveerd om aan een speciale medewerker te schenken.

Kerk en moskeeën

De Grote Kerk van Oss zet zich in voor saamhorigheid. Tot en met het einde van de Vastentijd luiden de klokken namelijk elke woensdag. Ook de moskeeën zorgen voor hoop. Elke vrijdag om 14.00 uur klinkt er een oproep tot gebed in Oss.

Muziek

Muziek mag natuurlijk niet ontbreken!  De opening van het online café ‘Ons Mam’ was een groot succes. De avond zat vol gezelligheid en livemuziek, wat uiteindelijk zo’n 130 digitale bezoekers trok. De aftrap was zelfs zó geslaagd, dat organisator Roy Thijssen de online deuren snel weer open gooit. Daarnaast ging het jonge zangduo Fer en Rik van Schaijk ging afgelopen week op pad. Zij verrasten ouderen uit Berghem met prachtige liedjes en een roos. Ook familie Janssen uit Oss is creatief bezig geweest. Zij maakten een coronaversie van het liedje ‘Dag Spin’. De video is al meer dan 34000 keer bekeken op YouTube.