sluiten

Osse Tuin der Lusten goed alternatief voor uitverkochte Jeroen Bosch expo

Wauw, de Jeroen Bosch expositie in Den Bosch is helemaal uitverkocht! Maar niet getreurd. Voor de mensen die te laat waren met een kaartje, of gewoon niet genoeg kunnen krijgen van Jeroen Bosch: de Osse ‘Tuin der Lusten’ is een heel goed alternatief. En dat op 15 minuten treinen vanuit Den Bosch!

Osse Tuin der Lusten

Oss is dit jaar de Tuin der Lusten. Met exposities, festivals, prachtige tuinen, bijzondere arrangementen. Allemaal geïnspireerd door het beroemde schilderij van JHeronimus Bosch. Een kleine greep uit de exposities die je nu kunt bezoeken:

  • Expositie Jeroen Bosch @Paulus (Voormalige Pauluskerk – 2 en 3 april). Inwoners en kunstenaars uit Oss lieten zich inspireren op het schilderij De Tuin der Lusten.
  • Chris Berens: een moderne Jeroen Bosch (Museum Jan Cunen, tot 26 juni 2016) Ruim 50 schilderijen en tekeningen tonen Berens ongebreidelde verbeeldingskracht die direct verwijst naar het handschrift van de laatmiddeleeuwse meester Jeroen Bosch. Niet voor niets dat de Amerikaanse zangeres Blondie hem “de nieuwe Bosch” noemde!
  • Expositie ‘Tuin der Lusten’ in Ravenstein (Museum Ravenstein tot 31 mei 2016). Gebrandschilderde glas-in-loodpanelen, geëmailleerde vogels en surrealistisch insecten; allemaal geïnspireerd op het werk van Bosch.
  • Galerie Sous-Terre in Lithoijen  (tot en met 31 december 2016). Galerie Sous-Terre en de Kunstbeurs van Noord-Brabant vieren 500 jaar Jeroen Bosch met een fantastische “Jeroen Bosch Paviljoen’ en een beeldenexpositie in de Tuin der Lusten. Bekende nationale en internationale kunstenaars die sinds lange tijd geïnspireerd zijn door Jeroen Bosch presenteren hun werk

Volledige agenda Tuin der Lusten

Kijk op Uitpunt Oss voor de Osse agenda van de Tuin der Lusten. Of download onderstaande folder.

Osse Tuin der Lusten onderdeel van Bosch Experience

Oss doet mee met de Bosch Experience van De Efteling en de gemeente Den Bosch. Het is een ontdekkingsreis door de Tuin der Lusten met hulp van een app. Die kun je hier downloaden. De reis leidt mensen langs mooie punten in Den Bosch en door de buurgemeenten. De app geeft informatie over de omgeving en laat zien wat er in de buurt allemaal te doen is. Er zit ook een spel op waar je een prijs mee kunt verdienen. . Let op: het eerste level speel je in Den Bosch!