sluiten

Meer bijensoorten op het gemeentehuis

Een aantal jaren geleden heeft de gemeente Oss een groen dak aangelegd en twee bijenkasten geplaatst. De planten die op het dak groeien en bloeien vormen het voedsel voor bijvoorbeeld bijen en vlinders. Hiermee leveren we een bijdrage aan meer biodiversiteit in Oss.

Bijen

De honingbijen op het dak zorgden jaarlijks voor heel veel potjes honing. Maar de honingbij is maar één soort van de ongeveer 360 soorten bijen in Nederland. En één honingbijenvolk bestaat al snel uit 40.000 bijen, die hebben heel veel voedsel nodig. Nu willen we ook andere soorten bijen op het dak van het gemeentehuis hebben. Hiervoor passen we de daktuin aan.

Daktuin aangepast

In het voorjaar hebben we kleine zandduintjes aangelegd. Afgelopen donderdag heeft de stichting Landschapsbeheer Oss bijenhotels geplaatst. Hierdoor hopen we dat zandbijen, metselbijen en behangersbijen zich nestelen. Met het stuifmeel en de nectar naast de deur kunnen de zandbijen hun nestjes maken in het zand. Metsel- en behangersbijen kunnen terecht in de bijenhotels.