sluiten

Heksje Route Geffense Bosjes

De Heksje Route opent 22 mei! Het is een super leuke route om samen te lopen!

Sommige bomen in de Geffense Bosjes moesten gekapt worden. Zo kregen andere bomen meer ruimte en licht. Deze bomen werden gebruikt om speeltoestellen van te maken! Er zijn verschillende speelmogelijkheden. Denk hierbij aan evenwichtsboomstammen, takkenhutten en slalom paaltjes. Maar ook bijvoorbeeld lage en hoge stapstammetjes, klauterbomen en een picknicktafel zijn er te vinden!

De route

De Heksje Route is echt een beleefpad. Dat betekent dat er onderweg veel te doen is. Naast de speeltoestellen hangen er QR-code bordjes in sommige bomen. Deze QR-codes moet je scannen. Dan zie je verschillende vragen en weetjes over het bos en de dieren die er in wonen. Deze weetjes wisselen ieder seizoen. Zo blijft het dus leuk! De route is te volgen door de vogelhuisjes met groene of rode heksenhoedjes te zoeken. De groene route is minder dan 1 kilometer,  de rode route is ongeveer 2 kilometer.

Opening

De werkgroep van de Heksje Route is blij dat ze de route kunnen openen. Hou deze pagina of de Facebook van de Heksje Route in de gaten voor het laatste nieuws!

Wil je meehelpen of heb je ideeën, stuur ze naar heksjeroute@gmail.com!