sluiten

Ossy: een Oss’ cadeau voor de allerkleinsten

Een leuk kraamcadeau, zo ziet tekenaar Roy Thijssen zijn boekje Ossy, Welkom Ossenaartje het liefst. Na de geboorte van zijn dochter miste hij een officieel welkomcadeau voor nieuwe Ossenaren, en ging hij aan de slag. “Het is een leuk en leerzaam boekje voor de allerkleinste nieuwe Ossenaartjes, die op een speelse wijze hun stad leren ontdekken.”

Als grafisch vormgever heeft Thijssen lang nagedacht over de invulling van het boekje: “Ik bedacht eerst Ossy, de hoofdpersoon, en wilde hem al snel langs allemaal bekende Osse plekken laten gaan. Die waren zo bedacht.” In het boekje bezoek Ossy de Elckerlyc, het Golfbad, de kinderboerderij, De Lievekamp en de Heuvel.

“Ik dacht hoe leuk zou het zijn als je tellen, kleuren, dieren, instrumenten – een diversiteit aan leermomenten, dus – bundelt in één boekje. Die educatieve interactie is zo mooi om bij kinderen te zien.” Thijssen bedacht voorwerpen, kleuren en andere leuke dingen waarbij dreumesen en peuters kunnen oefenen met uitspraak en herkenning.

Hart voor Oss

Ossy komt voort uit Hart voor Oss, het initiatief van Thijssen waarbij hij bedrijven en mensen koppelt aan leuke, belangeloze initiatieven voor de stad. Thijssen: “Het doel van Hart voor Oss is om nieuwe events te creëren, bestaande terugkerende events sneller en vernieuwend in te vullen, maar vooral het trots maken van de Ossenaar op zijn eigen stad.” Vorig en ook dit jaar lanceerde hij succesvol samen met boekingsbureau Leuke Bands en een groep andere vrijwilligers de Rockronde, een gratis eendaags rockfestival in de binnenstad.

Waar kun je het boekje kopen?

Het boekje ‘Ossy, Welkom Ossenaartje’ is voor 9.95 te koop. Daarvan gaat 1 euro naar Thijssens stichting Hart voor Oss. Je kunt het boekje kopen bij Derijks, VVV Oss en in de webshop van Esmyer.

Facebook

Ossy heeft een Facebookpagina waar leuke extra’s te vinden zijn: facebook.com/ossydeos