sluiten

Drie Osse projecten genomineerd voor De Brabantse Stijlprijs 2017

Foto: Het Elzenhoekpark is 1 van de 3 Osse nominaties voor de Brabantse Stijlprijs.

Het Elzenhoekpark, Landerij van Tosse en het Van Kleefbolwerck Ravenstein zijn genomineerd voor De Brabantse Stijlprijs 2017. Burgemeester Wobine Buijs: ‘Wij zijn natuurlijk trots dat Oss maar liefst drie nominaties heeft gekregen. Dankzij de enorme betrokkenheid en passie van onze inwoners zijn deze projecten echte juweeltjes geworden.’

Over de Brabantse Stijlprijs

Voor de Stijlprijs 2017 gaat de provincie Noord-Brabant op zoek naar verborgen parels en verrassende plekken op onverwachte locaties in Brabant. Plekken die zijn geboren vanuit een passie van mensen. De jury koos 18 genomineerden, uit 82 inzendingen van 45 Brabantse gemeenten. In maart bezoeken de juryleden alle genomineerden. Daarna kan iedereen stemmen op de finalisten. Alle genomineerde projecten staan op www.debrabantsestijlprijs2017.nl

Elzenhoekpark

In het Elzenhoekpark liggen het Natuur- en Milieu Educatiecentrum, de kinderboerderij De Elzenhoek en de speeltuin Elckerlyc. Dit groene hart van de wijk Ruwaard is een paar jaar geleden helemaal vernieuwd: nieuwe gebouwen, wandelpaden, bruggen en een plein met een fraai kunstwerk. Jong en oud, iedereen geniet van deze prachtig ontworpen ontmoetingsplek.

Landerij van Tosse

Landerij van Tosse is een aantrekkelijk voedsellandschap van ongeveer 70 hectare aan de zuidrand van Oss. Hier groeien oude en nieuwe gewassen tussen houtwallen, poelen en bloemrijke hooilanden en akkerranden. Enthousiaste vrijwilligers van de Stichting Landschapsbeheer Oss herstellen het kleinschalige, landschap van vroeger. Op landerij van Tosse kunnen mensen ook werkervaring opdoen.

Philips van Kleefbolwerck Ravenstein

Een inwoner van uit Ravenstein ontdekte in zijn tuin een uniek vestingwerk, een uitbouw (bolwerk) in een verdedigingsmuur uit 1509. De Stichting Vestingwerken Ravenstein maakte het samen met de plaatselijke heemkunde kring voor iedereen toegankelijk. Het ‘Philips van Kleefbolwerck’ is een prachtig voorbeeld van hoe je historisch erfgoed kunt bewaren en ontwikkelen.