Syntax

Na de middelbare school gingen veel vrienden en bekenden studeren in de bekende studentensteden. Als ik een van hen trof, was steevast de vraag of ik Oss ook al “ontgroeid” was. Enkele jaren later woonden de meesten van hen toch gewoon weer in Oss of in een van haar kernen.

Onze stad heeft namelijk vrijwel alles om trots op te zijn: een levendig centrum met veel initiatieven, een prachtig stadspark, goede mogelijkheden om te recreëren, prima scholen/ opleidingen (hoewel een HBO opleiding er nog best bij mag), goede voorzieningen voor ouderen en kinderen, sportvoorzieningen met zelfs een talentencampus, menskracht met een prima werkmentaliteit en een prachtige ligging voor industrie en handel. Met aansluiting op 2 snelwegen, een spoorverbinding en een haventerminal, weet Oss zich telkens in de Nederlandse logistieke hotspots top 5 te wurmen.

De vechtersmentaliteit, het principe van de mouwtjes oprollen, het denken in mogelijkheden, creatief zijn met beperkte middelen, zijn talenten en kenrwaarden waar we met recht trots op mogen zijn.

Ondanks het feit dat Syntax over alle middelen beschikt om “het nieuwe werken” (dus waar, wanneer en met wie je maar wilt) vorm te geven, blijft mijn thuisbasis Oss, omdat het er gewoonweg goed toeven is voor bedrijf en gezin.