sluiten

Groene engel

Groene Engel ziet ‘meedoen aan …dat is Oss’ als een kans voor en een stimulans tot meersamenwerking tussen de culturele instellingen in de gemeente. …dat is Oss vergroot de kans tot samenwerking omdat er een duidelijke win-win situatie ontstaat.

Als culturele instellingen tot een gezamenlijke activiteit komen, is een kapstok nodig waaraan de activiteit opgehangen kan worden. Dat is Oss kan als kapstok dienen. Zo’n kapstok leidt tot duidelijke communicatie richting media en publiek én zorgt ervoor dat de samenwerkende partners hun eigen identiteit behouden binnen het samenwerkings-project. De betrokken instellingen krijgen meer media-aandacht voor hun activiteit, het heeft een positieve uitstraling op inwoners van de gemeente, het vergroot het publieksbereik en daarmee de kans op meer bezoekers.

Praktijkvoorbeeld van samenwerking

Als voorbeeld geeft Groene Engel de samenwerking tussen De Lievekamp en Groene Engel in de afgelopen kerstvakantie. Beide theaters hadden op dezelfde dag een kindertheatervoorstelling. Ze visten dus in dezelfde vijver op zoek naar publiek. Lievekamp heeft Groene Engel benaderd voor samenwerking en al snel vonden beide theaters als kapstok Winterland Oss. Er werd een gezamenlijke activiteit (optocht naar Winterland) georganiseerd na afloop van beide voorstellingen. De samenwerking had tot gevolg dat er in de aanloop naar het evenement meer media-aandacht was. De reacties van de bezoekers op de samenwerking was zeer positief. Daarnaast had het ook een positieve uitstraling naar het winkelend publiek: er was wat te doen in de stad. Ook beide theaters hadden baat bij de samenwerking. Bezoekers die bij Groene Engel niet meer terecht konden omdat het uitverkocht was, werden doorverwezen naar De Lievekamp. In dit geval was Winterland Oss de kapstok en partner. Een volgende keer …dat is Oss?