sluiten

De Lievekamp on Tour

Vandaag, 12 mei, vindt de eerste editie van ‘De Lievekamp on Tour’ plaats. Theater De Lievekamp organiseert besloten optredens voor de bewoners van woonzorglocaties in de gemeente Oss. Dit initiatief is opgezet in het kader van de programmalijn Theater van de Stad.

Theaterconcert in de binnentuin

Het Osse theater gaat op pad naar drie woonzorglocaties voor volwassenen met een verstandelijke beperking in de gemeente Oss. De bewoners van de locaties Smaragd en ’t Reut in Berghem (Dichterbij) en de locatie Nijverbergh van Philadelphia Zorg zijn deze dag het eerste publiek van ‘De Lievekamp on Tour’. Op iedere locatie verzorgt de Osse zangeres Anisa Slegers een heerlijk theaterconcert in een geschikte binnentuin of binnenplaats. Dit jonge aanstormende talent geeft vandaag op sommige locaties zelfs twee concerten. Op deze manier kunnen er zoveel mogelijk bewoners, op veilige afstand van de artiest, genieten van een magisch theatermoment op eigen locatie.

 

Verbinding

Juist in deze tijd ziet De Lievekamp een groot belang om verbinding te zoeken met iedereen in de Osse samenleving. Met ‘De Lievekamp on Tour’ wil het theater de bewoners van deze woonlocaties een hart onder de riem steken en een lichtpuntje voor hen zijn. Stadsprogrammeur Lobke van der Sanden: “Theater van de Stad kunnen we op dit moment niet vormgeven in ons theater, dus dan moet je op zoek naar andere manieren om iedereen te bereiken met de podiumkunsten. Zo is het idee voor De Lievekamp on Tour ontstaan: wij brengen de podiumkunsten thuis bij de mensen die een moment van verwondering nu extra goed kunnen gebruiken.”.