sluiten

Archeologiedagen in Oss

Op 14, 15 en 16 oktober zijn voor het eerst de Archeologiedagen in Noord-Brabant. Deze maken onderdeel uit van de landelijke Archeologiedagen.

https://www.youtube.com/watch?v=pp7soKRj8Fk

Kijk voor meer informatie over de landelijke Archeologiedagen op www.archeologiedagen.nl

Programma Osse Archeologiedagen

Donderdag 13 oktober lezing: Caesar in Kessel? Een veldslag tussen Germanen en Romeinen

December 2015 was het groot nieuws: de spectaculaire ontdekking van de resten van de oudst bekende veldslag in Nederland. Volgens prof. dr. N. Roymans vond bij Maren-Kessel in 55 voor Christus een bloedige veldslag plaats tussen Germaanse stammen en de legioenen van Caesar. Op donderdag 13 oktober geeft hij hierover een lezing in de Lievekamp. Prof. Roymans gaat in op de ontdekking van de unieke vondsten en het dramatische verloop van deze strijd waarbij volgens Caesar honderdduizenden mensen zijn omgekomen.

Aanmelden lezing

De lezing is in de Lievekamp in de Rabo zaal. De zaal gaat open om 19:00 uur, de lezing start om 19:30 uur. Toegang is gratis maar u moet wel reserveren via theater de website van theater Lievekamp.

De lezing wordt aangeboden door: Gemeente Oss, Stadsarchief Oss, Heemkundekring Lith, Stichting Archeologie Maasland, historische kring De Werkende Mens Oss en Museum Jan Cunen.

Vrijdag 14 tot en met zondag 16 oktober: Pop-Up Archeologiehuis

Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 oktober is er in het centrum van Oss, aan het Walplein, een Pop-Up Archeologiehuis. Kom kijken! Op zaterdag kun je het echte zwaard van Oss bewonderen! Er zijn exposities, films, je kunt een selfie maken met Romeinse soldaten, eigen vondsten laten nakijken. En er zijn nog een aantal andere leuke kinderactiviteiten.

Openingstijden

Het huis is open op vrijdag en zaterdag van 10.00 – 17.00 uur. Op zondag 16 oktober kun je er naar toe van 12.00 – 16.00 uur.

Zondag 16 oktober: busexcursies Archeologiedagen

Op zondag 16 oktober, zijn er drie busexcursies naar de archeologische schatten van Oss: Paalgraven en het Vorstengraf. Een deskundige gids geeft in de bus en ter plekke toelichting.

  • Om 10.00 uur is er een excursie naar Paalgraven. Deze excursie duurt 2 uur.
  • Om 12.30 uur gaat de bus naar het Vorstengraf. Deze excursie duurt 1,5 uur.
  • Het start- en eindpunt van de bussen is de parkeerplaats achter het gemeentehuis, Raadhuislaan 2 in Oss.

Aanmelden busexcursie

Voor de gratis excursie moet u reserveren. Dat kan voor maximaal 4 personen. U kunt telefonisch of via internet reserveren bij de VVV, Spoorlaan 24 in Oss. Tel: 0412 – 633 604, www.vvvoss.nl